Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 4

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

En enestående læseoplevelse
Birgit Ziedoy, der er flittig biblioteksbruger, anbefaler ”Sidste tog til London”.

Romanen får ord som "enestående historisk fiktion" hæftet på sig og vores læser er helt enig.

”Når jeg læser de flere siders TAK i bogen med kildehenvisninger, bliver jeg ret ydmyg ved tanken om, hvad det må have krævet af forfatteren at læse alle disse dokumenter om, hvad der skete efter Hitler annekterede Østrig. Hvor hurtigt det gik, at Adolf Eichmann iværksatte voldskampagnen mod jøderne allerede i 1938. 

Samtidig er der det andet spor i bogen, nemlig transporten af jødiske børn uden forældre fra Tyskland og Østrig til Holland og videre til England ved hjælp af Truus Wijsmuller-Meijer. Hun gjorde det med livet som indsats. Transporten gennem Holland sluttede, da landet overgav sig til Tyskland.”

Bogen får flotte ord med på vejen, og Birgits fulde anmeldelse kan du læse på www.vorbib.dk og Vordingborg Bibliotekernes facebookside. 

Har du, ligesom Birgit, også lyst til at være Ugens Anmelder, så skriv til biblioteket@vordingborg.dk  

 

Ny Bibliotek.dk
Bibliotek.dk har ændret udseende! 

Bibliotek.dk er en indgang til alle danske bibliotekers materialer og til hvad der udgives i Danmark.

Her kan man finde bøger, artikler, magasiner, cd’er og meget mere, og bestille det til afhentning på det lokale bibliotek.

Med det nye udseende vil du fremover:

  • nemmere kunne se og bestille blandt forskellige udgaver af ét værk. 
  • Nemmere kunne søge avanceret.
  • bestille flere materialer fra din huskeliste på én gang. 
  • Nemmere kunne se hvilken serie en titel indgår i, samt at se rækkefølgen i serien. 

Til gengæld skal du være opmærksom på, at alle dine personlige oplysninger ikke overføres. Dvs. at det fremover ikke vil være muligt at bruge login med mailadresse og kodeord fra det gamle Bibliotek.dk. 

Det betyder, at du skal huske at downloade og gemme data fra huskelisten, hvis du stadig er interesseret i at bevare din huskeliste. 

Det ”gamle” Bibliotek.dk vil være tilgængelig nogle måneder ind i 2024, så du har endnu lidt tid. 

 

Månedens samtalecafe om sundhed og trivsel
Den månedlige snak i samtalecafeerne om verdensmål, handler om hvilke områder, du mener, har størst betydning for sundhed og trivsel – i Danmark og i fattige lande?

Lighed i sundhed kan kun opstå ved, at alle har tilgang til korrekt information. Vi kigger på, hvad mekanismerne er og hvorfor folkesundheden ikke forbedres på trods af vores fantastiske sygehussystem, hvor udgifter til sygehuse og medicin er støt stigende. Hænger det sammen med et stort fokus på behandling og mindre fokus på forebyggelse?

Kristiane Ravn Frost fra Avnø Oasis er vært på eftermiddagens café. På Avnø Oasis har de fokus på forebyggelse, hvor de har lavet et sundhedshjul som grundlæggende tager fat fra 4 vinkler: Kost, bevægelse, forholdet til andre og verden udenfor os selv samt personlig udvikling. Til eftermiddagens samtalecafé stiller vi følgende spørgsmål:

- Hvilke områder i sundhedshjulet, mener du, har størst betydning for sundhed og trivsel – i Danmark – I fattige lande? - Hvad tror du hindrer mennesker i at tage et større personligt ansvar for deres sundhed? Hvilke årsager vil du lægge til grund for skævheden mellem sundhed og trivsel i rige og fattige lande?"

Arrangementet kræver ikke billet, så kig forbi på Vordingborg Bibliotek d. 30. januar kl. 16.30-18. Biblioteket byder på kaffe og te.

 

Maleriudstilling på Møn Bibliotek
I februar måned kan du på Møn Bibliotek opleve hele to kunstnere udstille på en gang. Lone Rosenvinge og Leif Michelsen.

Lone Rosenvinge har fundet malerkunsten senere i livet og har endnu ikke fundet sin stil, hvilket hun mener, udstillingen er et godt eksempel på. Lone hælder ikke til en bestemt isme eller til en af de gamle mestre. Du vil kunne opleve Lones værker malet på både pap, træ og lærred.

Leif Michelsen er egentlig uddannet stærkstrømsingeniør og har været beskæftiget med det hele sit arbejdsliv. Han begyndte at tegne og male omkring årtusind skiftet for afstresning, samt at få ro i hovedet efter en travl arbejdsdag. Leif maler primært landskaber, fugle og i Cobra style og arbejder især med akrylmaling, kul og pastel.

Udstillingen befinder sig i Salen på Møn Bibliotek og vil være tilgængelig alle dage i udstillingsperioden i bibliotekets åbningstid i perioden 3. februar til d. 23. februar.    

 

Malergruppen, Præstø udstiller på biblioteket
Nyd naturalistiske og abstrakte malerier, alle udført af gruppen, der i 1995 blev startet under ledelse af Lise Særslev. 

Sammen med andre malere har den stadig aktive gruppe på 9 medlemmer, hver især ydet deres bidrag til Præstø bys store kunstjulekalender til efter Lise Særslevs død i 2022. 

Den smukke udstilling er tilgængelig i bibliotekets selvbetjente åbningstid i perioden fra d. 03. februar til d. 28. februar, alle dage kl. 7-23.