Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 39

Ugens anmelder - Nyheder på SMS - Bøger der bevæger vores bibliotekarer - Pink Floyd og Roger Waters.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Merete Stockfleth, som er bibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne.

Merete anmelder ’En romersk mønt og hvad deraf fulgte: rapkæftet version af økonomiens historie - fra et sydfynsk jernaldermarked til velfærdsstatens fald’ af Asser Amdisen. En velskrevet bog, der giver et forståeligt overblik over økonomiens historie fra antikken og frem til i dag.

Læs hele Meretes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Nyheder på sms

Vidste du, at du kan få nyheder på sms fra biblioteket? Du kan tilmelde dig forskellige nyhedsgrupper, så du får besked, når der er servicemeddelelser, eller du vil vide, hvornår der er børnearrangementer, foredragsaftener, udstillinger osv.

Du kan tilmelde dig de nyhedsgrupper, du har lyst til. Tilmelding koster almindelig sms-takst, og ellers er servicen gratis.

Læs mere

Hvilke bøger har bevæget vores bibliotekarer?

Igen i år, er Vordingborg Bibliotekerne en del af Bibliotekernes temasamarbejde, som i år har temaet ’sammen i bevægelse'.

Bevægelse er mange ting - det er ikke kun sportslig bevægelse, men også, når vi bliver bevæget følelsesmæssigt - fx. når en bog bevæger os og sætter tanker i gang.

I forbindelse med kampagnen har alle bibliotekarer på Vordingborg Bibliotekerne udvalgt fem romaner, der har påvirket og bevæget.

Mød derfor op på biblioteket og bliv inspireret til din efterårslæsning. Fra Borte med Blæsten til Mandela; fra krimi til fantasy og underholdning. Du vil høre om bøger, der har bevæget dine bibliotekarer.

Hør mere om bøgerne, der bevæger os:

Møn Bibliotek 4. oktober kl. 16

Vordingborg Bibliotek 7. oktober kl. 15

Præstø Bibliotek 14. oktober kl. 17

Da Pink Floyd og Roger Waters opdagede verden udenfor

Kom til en spændende foredragskoncert med levende musik ved Thomas Ulrik Larsen om Pink Floyds rejse fra psykedelia til rock-realisme.

Fra sangen "If" (Atom Heart Mother, 1970) frem til “Two Suns in the Sunset” (The Final Cut, 1983) følger vi Pink Floyds færden i den virkelige verden.

Thomas Ulrik Larsen er – ud over foredragsholder – sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist.

Pink Floyds musik er ikke noget nyt for Thomas Ulrik Larsen. Han har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester og musiker i, hvad der på det tidspunkt var det mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa. Thomas Ulrik Larsen har været musikalsk leder på over 200 koncerter med Pink Floyds musik.

Billetter til arrangementerne kan hentes/købes på enten www.vbdetsker.dk  eller på biblioteket.