Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 38

Ugens anmelder - Sunde sange - Skriv dig til glæde og nye udfordringer - I Gøngehøvdingens fodspor.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Louise Fuglsang Holmquist, børnebibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne.

Louise anmelder børnebogen 'Mads og Molly samler skrald' skrevet af Jakob Thyregod Scheuer. En fin og skæg historie om mågerne Mads og Mollys kamp mod menneskene, der uden at tænke over det forurener mågekoloniens ø. Pizzabakker, sugerør, plastikposer, sodavandsdåser og meget andet affald samler sig til en tyk skraldesuppe mellem sivene, hvor mågerne bor.

Læs hele Louises anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Sunde sange – en musik-litterær fortælle koncert

Hør sange, der løfter krop og sind.

I forlængelse af morgensang får vi onsdag den 29. september kl. 10 besøg af Safir Aerial, der vil gøre os klogere på sunde sange.

Musik og litteratur kan inspirere os på mange måder, det ved vi allerede. Men at det også kan gå ind og påvirke energi og kemi i kroppen og skabe helt konkrete og fysisk målbare resultater, det kan måske komme lidt bag på nogen.

I denne fortælle-koncert vil man både kunne høre sange, som løfter krop og sind og påvirker os positivt på det energimæssige plan, og der vil også blive fortalt om nogle af de meget spændende opdagelser, man har gjort ved forskning på området.

Undervejs i koncerten vil der også blive givet eksempler på hvordan man kan fortsætte processen derhjemme.

At skrive sig til glæde og nye udfordringer

Deltag i spændende skriveworkshop med Mona Hvid og Lone Rytsel onsdag den 29. september kl. 15-17.

At skrive er godt for sjælen og humøret! Denne eftermiddag handler det ikke om at skrive bøger eller artikler, men finde glæden og ny inspiration bare ved at skrive.

Du er velkommen uanset om du aldrig har skrevet eller du er mere øvet. Både Mona og Lone arbejder med skriveteknikker, som forløser, og som de kan demonstrere og inddrage publikum, hvis de ønsker det.

Der findes efterhånden en del forskning, der viser hvor gavnlig skrivning kan være - men dette arrangement vil tage udgangspunkt i Mona Hvid og Lone Rytsels praksis (måske krydret med lidt data fra forskningen).

I Gøngehøvdingens fodspor

Bliv klogere på Gøngehøvdingens sidste leveår fredag den 1. oktober kl. 16.

Svend Poulsen levede sine sidste år omkring Lundby. Kør med i egen bil og hør Foreningen Svend Gønge fortælle om de spændende år, hvor Gøngehøvdingen og hans flok af Snaphaner bekæmpede den svenske besættelse i områderne omkring Lundby og Præstø.

Mødested: Gl. Lundby Kirke, Lundby Hovedgade 149B, 4750 Lundby.

Arrangementet er en del af bibliotekernes temasamarbejde – ’sammen i bevægelse’.

Alle 3 arrangementer er gratis – dog skal man hente en billet på enten www.vbdetsker.dk  eller på biblioteket, da der er begrænsede pladser.