Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 35

Ugens anmelder, #septemberbøger for bøn, strikkeklub, vilde historier i bålhytten.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Eva Themsen, en af Vordingborg Bibliotekernes bibliotekarer. Eva anmelder en bog fyldt med humor – nemlig ’Hævnen er sød A/S’ af Jonas Jonasson.

Bogen er som de øvrige skrevet over en skabelon, hvor forfatteren blander historiske begivenheder med fiktive personer. Det hele er skildret med stor humor, og det kommer der samtidig en god historie ud af.

Læs hele Evas anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

#septemberbøger for børn

Har du hørt om #septemberbøger? Hver dag viser vi en bog, som passer til udfordringen i #septemberbøger. Du finder os på børnenes instagramside @vordingbib - og du kan også lege med!

Rundt omkring på landets biblioteker og blandt bogelskere bliver der nørdet ekstra meget i bøger i september måned. For nogle år siden startede Ringsted Bibliotek udfordringen #septemberbøger, hvor de opfordrede folk på Instagram til at præsentere en masse bøger med forskellige temaer.

I år er der nye udfordringer klar til at blive løst, og på Vordingborg Bibliotekerne har vi børnebibliotekarer i år valgt at være med. Det bliver ikke kedeligt, for vi skal bl.a. finde en bog, der matcher vores tøj, en ulækker bog - og en bog, der ikke må blive til virkelighed.

Vi vil hver dag løse udfordringen og præsentere en bog - og du kan være med og poste dine bøger, hvis du bruger hashtaggene #septemberbøger og #vordingbib.

Kig forbi børnenes instagramside lige her, hvor vi hver dag vil forsøge at løse udfordringen.

Nu starter der igen strikkeklub op i KulturArkaden

Er du vild med at strikke? Har du lyst til at møde andre, der er lige så vilde med at strikke som dig? Så mød op med strikketøjet under armen. Der er kaffe på kanden og selskab med andre strikkere.

Onsdage kl. 18-21, lørdage i ulige uger kl. 13-16 og søndage i lige uger kl. 13-16.

Strikkeklubben holder til i mødelokalet på 1. sal i KulturArkaden.

Vilde historier i bålhytten ved Præstø Kajak & Padle Klub mandag 6. september kl. 19

Med udgangspunkt i sin populære og roste bog “Hvis jeg overlever det her – bliver det en god historie” vil Henrik Egede-Lassen fortælle den mærkværdige og eventyrlige historie om hvordan og hvorfor han blev naturfotograf.

Det er et foredrag med vilde historier, en dødelig fejldiagnose, tilfældigheder, vovemod og humor. Det er også fortællingen om at gå efter den umulige drøm – også selvom det koster kærester, hospitalsophold, blod, sved, tårer og en hel del flybilletter.

I det, det er oplagt at afholde foredraget i naturen, bliver det afholdt i bålhytten ved Præstø Kajak & Padle Klub, Fjordstien 7, 4720 Præstø.

Husk varmt tøj/tæppe, da det kan blive køligt.

Billetter kan købes på www.vbdetsker.dk eller på biblioteket.