Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 30

Ugens anmelder, Mønske fotografier, Få din bedste læseferie og vind 3000 kr.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er teamleder for børn og unge, Jonas Theis Petersen. Jonas anmelder bogen ”Dværgen fra Normandiet” skrevet af Henrik Olsen. En fortælling om et 70 m langt broderi lavet i 1000-tallet.

Vi følger den 10-årige pige Fifa, der udvælges som en af de syersker, der skal være med til at lave det store broderi.

Læs hele Jonas’ anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Udstilling af mønske fotografier i salen på Møn Bibliotek 31/7-29/8

Kjeld Ammundsen udstiller egne håndkolorerede fotografier med motiver fra Møn.

Kjeld Ammundsen lærte at farvelægge fotografier, da han var i lære som fotograf i slutningen af halvtredserne. Den gang var farvefilm meget dyre og derfor ikke almindelige.

Fotografierne, der er udstillet i stort format, er sort/hvide og taget på film med et gammeldags hulkamera, udprintet på italiensk akvarelpapir, hvorefter kunstneren har bearbejdet og farvelagt dele af billederne.

Kjeld Ammundsen fortæller, at det at søge tilbage til gamle teknikker har været en stor inspiration og en måde at fordybe sig i det kunstneriske udtryk for derigennem at finde nye veje til anderledes udtryksformer.

Kjeld Ammundsen har haft sit værksted på Møn i mange år og hans motivverden er især årstiderne i det nære landskab - bearbejdet i fotografi, tegninger, akvareller og maleri.

Du kan se udstillingen i perioden 31/7 – 2/8 2021.

Corona-sommer? Få din bedste læseferie nogensinde og vind 3.000 kr.

En blød lænestol og en god kop kaffe? En iskold thriller på en varm kirkegårdsbænk? Med sand mellem tæerne på stranden? Der er mange måder at læse på, men det handler om fordybelse og ikke kun, hvad vi læser. Stemningen uden for bogen er mindst lige så vigtig som handlingen i bogen, for at man kan søge ind i litteraturen, fordybe sig og få de bedste læseoplevelser.

Bibliotekerne kalder til læsefest hen over sommeren med deling under hashtagget #barelæse. #barelæse sætter fokus på læseoplevelsen og giver læserne mulighed for at inspirere hinanden til gode læseoplevelser, ikke så meget ud fra boganbefalinger, men ud fra læsesteder og læsesituationer, der forstærker indlevelsen og fordybelsen.

Læs, del og mærk livet Man deltager ved at dele sine bedste læsestunder under hashtagget #barelæse på Instagram. Konkurrencen løber fra den 10. juni og frem til den 8. august, hvorefter vinderen kåres af en nedsat jury. Vinderen får lov at gå amok i en boghandel for 3.000 kr.