Spring til indhold

Nyt fra Biblioteket uge 25

Ugens anmelder, litteratur ved Præstø Fjord, Corona-sommer? Få din bedste læseferie nogensinde og vind 3.000 kr.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Birgitte Mølgård Hansen, der er bibliotekar på Vordingborg Bibliotekerne. Birgitte har læst Annette Bjergfeldts debutroman ’Højsangen fra Palermovej’.

Birgitte skriver, at det er en ovenud skøn og til tider skør roman med fantastiske karakterer og god humor! En ’must read’ for alle, der trænger til en roman, som man ikke kan lægge fra sig.

Læs hele Birgittes anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Litteratur ved Præstø Fjord

Mød Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Erik Grip, Stine Askov, Jonas T Bengtsson, Pia Tafdrup, Kaare Johannesen, Sara Grabow, Murakami-oversætter Mette Holm og mange flere i Præstø.

I denne weekend 25. – 27. juni er der urpremiere på Litteratur ved Præstø Fjord – en festival for litteratur, lyrik og musik. Rundt om i skønne Præstø kan du opleve nogle af dansk litteraturs væsentligste stemmer diskutere, recitere, læse og synge ting, der står deres hjerter nær.

Præstø Kirke, Sweet & Coffee, Bio Bernhard, boghandler Tissot & Koch og Café Mocca lægger alle rum til de tilrejsende kunstnere, ligesom der kan opleves musik på havnen, og Thorvaldsen Samlingen på Nysø byder på litterære havevandringer i løbet af weekenden.

Søndag er (primært) for børn. Her kommer det populære orkester De Onde og giver koncert, ligesom man kan opleve skuespiller Jens Andersen læse H.C. Andersen. Det bliver en forrygende begivenhed.

Køb din billet på www.stars.dk eller læs mere her www.litteraturvedpraestoefjord.dk.

Du kan også følge med på Facebook og Instagram- under Litteratur ved Præstø Fjord.

Corona-sommer?

Få din bedste læseferie nogensinde og vind 3.000 kr.

En blød lænestol og en god kop kaffe? En iskold thriller på en varm kirkegårdsbænk? Med sand mellem tæerne på stranden? Der er mange måder at læse på, men det handler om fordybelse og ikke kun, hvad vi læser.

Stemningen uden for bogen er mindst lige så vigtig som handlingen i bogen, for at man kan søge ind i litteraturen, fordybe sig og få de bedste læseoplevelser.

Bibliotekerne kalder til læsefest hen over sommeren med deling under hashtagget #barelæse. #barelæse sætter fokus på læseoplevelsen og giver læserne mulighed for at inspirere hinanden til gode læseoplevelser, ikke så meget ud fra boganbefalinger, men ud fra læsesteder og læsesituationer, der forstærker indlevelsen og fordybelsen.

Læs, del og mærk livet

Man deltager ved at dele sine bedste læsestunder under hashtagget #barelæse på Instagram.

Konkurrencen løber fra den 10. juni og frem til den 8. august, hvorefter vinderen kåres af en nedsat jury. Vinderen får lov at gå amok i en boghandel for 3.000 kr.