Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 2

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Skynd dig ud i naturen!
Sådan lyder opfordringen fra ugens anmelder Jonas Theis Petersen, der har haft fingrene i ”1000 timer i det fri” af Ginny Yurich.

Tag ud i naturen, lad samværet træde i forgrunden og fordyb jer i kreative aktiviteter med bogen ”1000 timer i det fri”. Bogen er spækket med sjove lege og spændende familieprojekter, der stimulerer alle sanser – unge som gamle.

Var det f.eks. noget med et varmt bad i sneen, snekager eller en vandretur med kakao?

Her er noget for alle og ideer til alle årstider.

Læs hele anmeldelsen på www.vorbib.dk og Vordingborg Bibliotekernes facebookside. 

Har du lyst til at være Ugens Anmelder, så skriv til biblioteket@vordingborg.dk 

 

Morgensang på Møn Bibliotek
Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Morgensang på Møn Bibliotek er et nyt tiltag og du kan være med til at skyde det i gang mandag den 15. januar kl. 10-11.

Vi synger og hygger på 1. sal i det store lokale. 

Fremover, vil morgensang på Møn være et tilbagevendende arrangement den 3. mandag i måneden. 

 

Dansk kunst i det nye årtusinde
Er du kunstinteresseret, så har du mulighed for at høre om udviklingen i dansk billedkunst i de seneste 25 år.

Foredragsholder, Maria Kjær Themsen, er forfatter og kunstanmelder ved dagbladet Information samt medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg i perioden 2020-23. I 2020 udgav hun bogen ”Berørt – om dansk kunst i det nye årtusinde”, en ordentlig moppedreng af en coffee-table-book.

Bogen beskriver forskellige kunstretninger: installation, skulptur, performance, lyd, mediekunst, maleri, papir og tekst, samt kunst i den offentlige rum. Foredraget tager udgangspunkt i bogen, hvor Maria Kjær Themsen fortæller om udviklingen i dansk billedkunst i de seneste 25 år.

Maria fortæller om at blive berørt af kunsten, om de kunstneriske højdepunkter, som de seneste to årtier har domineret den danske kunstscene, og om hvilke rørelser, der finder sted lige nu i dansk samtidskunst.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg og foregår på Vordingborg Bibliotek kl. 19.00 torsdag d. 18. januar.

Køb din billet til 65 kr. her

 

De tre tanter – en musikforestilling
Børneteaterforeningen præsenterer teaterforestillingen ”De tre tanter - en musikforestilling” for børn fra 3 år på Vordingborg Bibliotek lørdag d. 20/1 kl. 11.00.

En pianist, tre operasangere og puddelhunden Prik bringer de gamle børnebøger af Elsa Beskow til live i en nyskabende og hyggelig opera for børn.

Børnene inddrages undervejs og på scenen knyttes musik og replikker sammen til en underholdende scenisk fortælling. De tre tanter bruger humor i musikken – og præsenterer de 3 stemmer både solistisk og sammen.

Køb din billet til 25 kr. her