Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 14

Vordingborg Bibliotekerne har tilbud til alle. Bliv inspireret her.

Ugens Anmeldelse kommer fra Eva Themsen
Hun har valgt at anmelde ”Mr. Saitos rejsebiograf” af Annette Bjergfeldt.

Mange læsere har nydt Annette Bjergfeldts debutroman ’Højsangen fra Palermovej’.  Jeg vil nu afsløre, at hun kommer til Præstø bibliotek d. 14. maj for at fortælle om sin nyeste og anmelderroste bog ’Mr. Saitos Rejsebiograf”.

Anette Bjergfeldt flytter denne gang historien ud i den store verden. Historien tager sin begyndelse i 1920’erne i Buenos Aires. Her møder vi den fattige men smukke Fabiola.
Fabiola bliver gravid i en ung alder og står alene med datteren Lita, som er bogens hovedperson. 

De to hutler sig igennem tilværelsen i kraft af Fabiolas job som uovertruffen skosælger, og om natten slider hun sine egne sko op ved at udleve sin store passion tangoen. Tingene udvikler sig, og de må flygte fra Argentina og ender i en lille by i det kolde Østcanada. Noget af en omvæltning fra den på enhver måde varme og pulserende hovedstad.

I denne besynderlige udørken møder vi forskellige skæve eksistenser, som bidrager til den forunderlige historie. Den søde fiskerdreng med rav i øjnene – en døv pige der får indopereret griseblærer i ørene af byens dyrlæge/læge – de utallige kunder i butikken, der er blæst bagover af beundring for Fabiola og mange andre.

Læs hele anmeldelsen og Evas vurdering af bogen på www.vorbib.dk og bibliotekets Facebookside

Annette Bjergfeldt besøger Præstø Bibliotek d. 14. maj i Præstø. Køb din billet til foredraget her

 

Byt en "gammel" bog
Lørdag den 6. april går det løs med bogbytning på Lundby Bibliotek kl. 10-13.

Bogbyttedag handler om genbrug og byttehandler. Du kan kvit og frit tage en bog med hjem og samtidig aflevere bøger, som du ikke længere har brug for. Man behøver ikke selv medbringe bøger.

Gamle, men stadig gode bøger får nyt liv, og måske møder du andre litteraturglade mennesker. 

 

Repair Cafe Præstø
Få repareret dine ting i Repair Cafe Præstø! Lørdag d. 6. april kl. 10-13 på Præstø Bibliotek. 

Har du noget, der skal syes, hamres eller lappes, så tag det med og vores dygtige fixere vil kigge på det!

Hvis du ved, at der skal bruges reservedele for at få dine ting repareret, så husk at tage dem med. Dem skal man nemlig selv sørge for!

Det er gratis at få sine ting/tøj repareret i Repair Cafe Præstø!

 

Alene på motorcykel i Afrika
Tirsdag d. 9. april kl. 19.00 vil Henriette Thiim gennem billeder og video fortælle om en enestående og uforglemmelig motorcykeltur i Afrika

I august 2020 tog Henriette 1 års orlov fra sit job og drog afsted på motorcykel på en rejse til Afrika. Men der skulle gå 3 år, inden hendes fordæk igen ramte dansk jord.

Kom og hør hvordan hun sad fast i Marokko i seks måneder pga. Corona, hvordan hun rejste ind i Angola, et land de fleste undgår, hvordan hun blev syg af Malaria i Tanzania og blev behandlet på sygehuset og hvordan uroligheder i Østafrika tvang ruten gennem hele den Arabiske halvø, hvor hun krydsede Saudi Arabien og gennem Irak med militæreskorte på vej hjem mod Europa.  

Henriette fortæller ikke bare om rejsen, men også om at turde tage beslutningen om at forlade et karrierejob og en tryg hverdag herhjemme. 

Henriette filmede fra første dag med sine tre kameraer og en drone, hvilket der er kommet noget utrolig flot materiale ud af. I foredraget viser hun stribevis af skønne billeder, der har dokumenteret og foreviget den fantastiske uforglemmelige tur i Afrika.

Arrangementet foregår på Præstø Bibliotek, og du kan købe din billet her

 

Morgensang i Kulturarkaden d. 10. april
Biblioteket indbyder alle borgere til morgensang.

Der er kaffe på kanden og sangbøger til alle, når vi mødes omkring klaveret og synger sange fra Højskolesangbogen, den danske sangskat og kendte evergreens.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med og tilmelding er ikke nødvendig. Sangglæde, godt humør og lysten til at synge sammen er vigtigere end noder og de rette toner.

Onsdagsmorgensang er et fast arrangement i KulturArkaden den 2. onsdag i måneden kl. 9.

 

Grev Gris
Det lille turnéteater opfører børneforestillingen Grev Gris på Møn Bibliotek torsdag d. 11. april kl. 16.00 for børn fra 5-9 år.

Én mand, én ghettoblaster og fire stofbleer. Det er hvad der skal til for at lave denne medrivende, tossede og lidt gakkede historie. Prins Knud møder en dag en lille gris, der leger i en mudderpøl i udkanten af en skov. De to bliver hurtigt de bedste venner, og fortællingen tager for alvor fart, da Prins Knud beslutter at præsentere den lille gris for resten af hoffet. Forestillingen om Grev Gris er baseret på Thorstein Thomsens bøger.

Køb din billet til forestillingen her

 

Fællesspisning, bevægelse og fortællinger
Fredag d. 11. april kl. 17-19 bevæger vi os til musik og hører fortællinger, inden vi spiser sammen.

Kom til en hyggelig eftermiddag, hvor børnene bliver inddraget i en historie og får rørt kroppen undervejs i historien. Derefter bliver der lidt afslapning til en historie, som vi læser højt, inden vi igen er aktive med dans og musik.

Kl. 18 spiser vi sammen og menuen består af 2 slags lasagne med brød; en klassisk lasagne og en vegetarisk udgave. Vi serverer vand og saft til maden.

Tag hele familien med på Vordingborg Bibliotek til bevægelse, musik og lækker mad i hyggeligt selskab. Arrangementet er for børn i alderen 4-7 år og deres forældre.

Sidste tilmeldingsfrist er 7. april.

Køb din billet til arrangementet her

 

Science show - kemi med brag og ild
Oplev naturvidenskaben fra sin vildeste side, når DTU Science show stiller op med eksplosioner, farver, kemi og spændende natur-facts!

Der er lagt op til et brag af et show d. 12. april kl. 16.00, når Vordingborg Bibliotek får besøg af de studerende fra DTU Scienceshow, som vil underholde med en række spektakulære kemi- og fysikforsøg. Undervejs vil de studerende forklare nogle af de naturvidenskabelige fænomener, vi oplever hver dag, og der kommer til at være eksplosioner, farver og røg. Det bliver med garanti både lærerigt og sjovt!

Showet henvender sig primært til børn fra 10 år.

Køb din billet til showet her.