Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 13

Ugens anmelder - Læs bogen - se filmen - Hvorfor hedder det Stege - Udstilling med Carl Ulrich von Platen.

Ugens anmelder

Ugens Anmelder er bibliotekar Nina Vestergaard I denne uge anmelder Nina en smuk ’sofabordsbog’ – nemlig ’En dronnings smykkeskrin: 50 år som regent fortalt i smykker’ af Heidi Laura.

Denne bog skal du læse, hvis du synes smykker er spændende og fascinerende. Det er en utrolig smuk bog – fantastiske billeder af smykker med Dronningens egne kommentarer om, hvordan de havnede der i hendes smykkeskrin.

Læs hele Ninas anmeldelse her eller på vores Facebookside ’Vordingborg Bibliotekerne.

 

Læs bogen – se filmen ’Kupé nr. 6’ i Bio Bernhard, Præstø 6/4 kl. 10

Tag i biografen og se filmen 'Kupé nummer 6', som er en filmatisering af den prisvindende finske roman af samme navn skrevet af Rosa Liksom.

I filmen følger vi en ung finsk kvinde, der forlader sin elskerinde i Moskva og stiger på den transsibiriske jernbane mod den arktiske by Murmansk. På toget, i kupé nummer 6, møder hun en russisk minearbejder og er tvunget til at dele den lange rejse med ham.

Lån bogen på biblioteket - se filmen i biografen. Bogsnak starter kl. 9.15 i salen, hvor billet til filmen skal være købt inden. Læs mere her.

Filmen vises også 12/4 og 15/4 – begge dage kl. 19 i Bio Bernhard.

 

Hvorfor hedder det Stege?

Professor Bent Jørgensen fortæller om Møns mange stednavne torsdag den 7/4 kl. 19 på Møn Bibliotek.

Der er mange spændende og mærkværdige stednavne på Møn. Hvorfor hedder det Stege? Hvad ligger der bag selve ø-navnet Møn, og peger det på en bestemt del af øen? Hvad er betydningen af så forskellige navne som Frenderup, Sprove, Hjertebjerg og Nyord?

Foredraget vil søge at belyse og besvare disse og mange flere spørgsmål, der knytter sig til de mønske stednavne.

Foredragsholder Bent Jørgensen er professor i dansk sproghistorie og nordiske sted- og personnavne ved Københavns Universitet. Han er specielt interesseret i Møn, da han har haft hus på Møn siden 1983.

Arrangementet er gratis mod fremvisning af billet. Hent din billet her

 

Udstilling med Cai Ulrich von Platen i KulturArkaden

Cai Ulrich von Platen er kendt for at lade sig inspirere af stedets særart, så han sjældent byder på samme set-up to udstillinger i træk.

Parallelt med en 45-årig værkstedpraksis, der afføder udstillinger, film og bøger af en højst særegen og personlig karakter, arbejder han dels med alle mulige former for kunstneriske samarbejder og kunstnerstyrede udstillingsprojekter og dels med billedkunstens mange potentialer, når den er lokalt forankret og uden for kunstens institutioner.

Den flotte udstilling kan opleves alle dage i KulturArkaden i perioden 1. april – 5. maj 2022 i bibliotekets selvbetjente åbningstid kl. 7-23.

Arrangeres i samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg.