Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 12

Medborgerskab - Filmfestival - Syng en lille sang - Ugens anmelder.

Medborgerskab – vi er hinandens skæbne

D. 28. marts & d. 30. marts slår hhv. Lundby & Præstø Bibliotek dørene op for en dialogaften, hvor sognepræst Søren Schiøler Linck holder et oplæg om vores evner til at forpligte os overfor hinanden og dét at turde elske. Herefter bliver der mulighed for dialog om emnet.

Billet kan købes på www.vorbib.dk

KYST:DOX Vordingborgs helt egen filmfestival – i samarbejde med CPH DOX

KYST:DOX. Det er navnet på en ny dokumentarfilmsfestival, der over 2 uger i marts og april vil vise nogle af de allerbedste dokumentarfilm lige nu.

Vordingborg Bibliotek viser filmen ”Believer – how to sell a dream” d. 29. marts, som omhandler ”Kongen af aloe vera” Kim Madsen og hans forretningsmodel. Det er en fortælling om pyramidespillets pendant til marketingindustrien – en succes for Kim Madsen, men knap så meget for sælgerne. Du kan blive klogere på en succesfuld forretningsmand med en kontroversiel virksomhed og en kaotisk opvækst.

Instruktør Anders Gustafson introducerer filmen inden visning kl. 19.

D. 31. marts skal vi se filmen ”Grethe Meyer – The Queen of Danish Design”. Filmen handler om en af de største, men måske mest oversete danske designere, Grethe Meyer og hendes liv som kunstner, pioner elsker og mor.

Instruktør Isabel Bernadette Brammer er med digitalt kl. 19 og introducerer filmen.

Se meget mere om festivalen og filmene på www.vordbib.dk

Syng en lille sang

D. 30. marts kan du som altid komme til fællessang i Kulturarkaden. Her er der kaffe på kanden og udvalgt en lille skat fra sangbøgerne klar til fortolkning – en smuk sangstemme er ingen forudsætning.

Vi synger fra kl. 9-10 den sidste onsdag i måneden.

Ugens Anmelder

Ugens forårsanbefaling kommer fra børnebibliotekar Pernille Vangaa Knudsen og hun anbefaler en børnebog, der vil udfordre børn og forældre på en sjov måde.

Bogen ”Hoved og hale – remser og lege til børns grundmotorik” er foreløbig sidste bog i rækken fra Lotte Salling, omhandlende krop og leg for børn. Bogen er fuld af Lottes sjove rim og rigtig skønne tegninger, udført af kunstneren Pernille Lykkegård. Du kan læse om en masse aktiviteter og øvelser, der nemt sættes i gang og som alle understøtter børns sanser og motorik.

Bogen får fine ord med på vejen, og du kan læse hele anmeldelsen på bibliotekets Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på vores hjemmeside www.vorbib.dk

,