Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 10

Ugens anmelder - Bibliotekschef søges - Få hjælp til MitID - Fjordenhus og Olafur Eliasson

Ugens anmelder

Ugens Anmelder er Jonas Theis Petersen. Jonas anmelder i denne uge ILTJAGT, der er en ny serie målrettet børn og unge. Serien er skrevet af Nicole Boyle Rødtnes.

I en dyster fremtid koster hvert åndedrag penge, og kun de rige har råd til kvalitetsilt. De fattige må nøjes med dårligere ilt, der langsomt gør dem syge.

ILTJAGT er blot én blandt mange bøger i vores tweens-område på biblioteket!

Læs hele Jonas’ anmeldelse her eller på vores Facebookside ’Vordingborg Bibliotekerne’.

Bibliotekschef til Vordingborg kommune – ansøgningsfrist 3. april 2022

Vordingborg Bibliotekerne søger en moderne leder, der forstår at sætte medarbejdernes ideer og kompetencer i spil, placere bibliotekerne som kulturelt samlingssted og som er nysgerrig på den teknologi og de processer, der er forudsætningen for at drive et sundt og robust bibliotek.

Læs stillingsopslaget her

Få hjælp til MitID på Vordingborg Bibliotekernes IT-caféer

MitID er afløseren for NemID og skal fremover bruges til selvbetjening på nettet.

For nogle kan det være svært at downloade og bruge MitID-appen eller finde ud af at bestille en kodeviser. De fleste problemer kan dog løses med lidt hjælp og vejledning, og det kan du få i IT-caféen, hvor personalet sidder klar til at hjælpe under uformelle og afslappede rammer.

I IT-caféen møder man bare op – uden tidsbestilling.

Læs mere om IT-caféen her

IT-caféens åbningstider

Præstø Bibliotek: tirsdage kl. 10-12

Møn Bibliotek: torsdage kl. 10-12

Vordingborg Bibliotek: torsdage kl. 11-13 “Innovationsrummet på 1. sal”

IT-caféerne er en velkommen hjælp for kommunens Borgerservice, der pga. overgangen til MitID har forrygende travlt.

Har du et ærinde i Borgerservice – skal du huske at bestille en tid her. Vær opmærksom på, at du ikke altid kan få din ønskede tid, da der er rift om tiderne.

Fjordenhus og Olafur Eliasson – tirsdag 15/3 kl. 19 i KulturArkaden

Billedkunstner Jonas Kjeldgaard Sørensen inviterer til en rejse ind i kunstens univers og udfolder Olafur Eliassons oeuvre, der gennem regnbuer via rislende bække og kunstige sole kulminerer i det ikoniske bygningsVÆRK Fjordenhus i Vejle fjord.

I foredraget “Olafur Eliasson - Huset i fjorden” kommer du bag om byggeriet Fjordenhus, hører anekdoter fra håndværkerne og oplever, hvordan sansning, fysisk bevægelse, lys, samt oplevelsen af natur og rum smelter sammen.

Fjordenhus er på én gang et Gesamtkunstværk og en fuldt funktionel bygning. I samarbejde med Kunstforeningen Vordingborg. Pris 65 kr.

Læs mere og køb billet her.