Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 1

Ugens anmeldelse - 810.000 kr. til bøger - Udstilling på Møn bibliotek - IT-cafe foreløbig lukket.

Ugens Anmelder

Denne uges anmelder er Pernille Vangaa Knudsen, der er en del af Team Børn & Unge på Vordingborg Bibliotekerne.

Pernille anmelder billedbogen ’Den er fin, appelsin!’ skrevet af Marianne Iben Hansen. En billedbog fyldt med en masse finurlige rim og remser, som skaber stor glæde for børn fra alderen 3 år og op. En oplagt højtlæsningsbog for forældre og bedsteforældre!

Læs hele Pernilles anmeldelse på vores Facebookside ”Vordingborg Bibliotekerne” eller på hjemmesiden www.vorbib.dk.

Bøger for 810.000 kr. til at skabe store læseoplevelser for små børn!

Team Børn og Unge har fået bevilget 810.000,- kr. af Slots- og Kulturstyrelsen til at købe nye, lækre bøger til samtlige kommunale dagtilbud i kommunen.

BOGglad er en pulje, der uddeler midler til læseoplevelser, og dermed understøtter lige adgang til bøger – for alle vores børn i dagtilbud. BOGglad giver børnene mulighed for at møde litteraturens verden på deres niveau, og få gode fælles læseoplevelser. Forhåbentlig er det med til at skabe en livslang glæde ved bøgernes verden.

Det er et samarbejde mellem Vordingborg Bibliotekerne og Afdeling for Dagtilbud og Skoler, der skal hjælpe dagtilbuddene med at udvælge og indkøbe bogsamlingerne. Indsatsen understøtter et vigtigt samarbejde på tværs af dagtilbuddene og med biblioteket, der har som mål at skabe inspirerende og positive læsekulturer og læsevaner i dagtilbuddene, i familierne og hos børnene.

Vi glæder os meget til at skabe gode læseoplevelser for både pædagoger og børn i kommunen i det kommende år!

Clarity Studio udstiller på Møn Bibliotek

I hele januar måned kan du opleve farverig kunst, når den unge pige Clara udstiller sine værker på Møn Bibliotek.

Clara er en 16-årig kunstner fra Bogø. Hun åbnede i maj måned 2021 sit sommergalleri Clarity Studio på Østerskovvej i Bogø By, og har siden sin åbning haft succes med besøgende i galleriet, deltagelse på tirsdagsmarkeder og en del solgte værker.

Clara begyndte for alvor at male i foråret 2020, men har hele sit liv malet og især tegnet. Hun foretrækker at male dyr i abstrakt realisme, samt kvindeansigter med abstraktioner til fri fortolkning. Malerierne er i klare farver, og Clara eksperimenterer med akryl, olie, fedtfarver, posca m.m. i sine udtryk. Clara går desuden på talentskolen Rønnebæksholms kunstlinje.

Malerierne kan desuden ses på facebook: @gallericlaritystudio eller instagram: @clarity_studio_

Udstillingen er tilgængelig alle dage i bibliotekets selvbetjente åbningstid kl. 7-23.

IT-caféen på Vordingborg Bibliotekerne

IT-caféerne på henholdsvis Møn- og Vordingborg Bibliotek holder indtil videre lukket til og med søndag den 16. januar på grund af covid-19-restriktioner.

Hold øje med vores hjemmeside vorbib.dk eller på facebook for yderligere ændringer omkring dette.