Spring til indhold

Nyt fra biblioteket uge 1

Bibliotekerne er foreløbig lukket indtil den 18. januar. Læs også andet nyt fra biblioteket.

Vordingborg Bibliotekerne er indtil videre lukket frem til den 18. januar

Dette indebærer blandt andet, at du ikke kan hente materialer, du kan ikke reservere materialer og du kan ikke aflevere materialer.

Der kommer ikke gebyrer på materialer, der skal afleveres i lukkeperioden, og hvis du får en hjemkaldelse, kan du se bort fra den, indtil bibliotekerne er åbne igen.

Du kan forny dine materialer på vores hjemmeside og på app’en ”Biblioteket”.

Vær opmærksom på, at det selvbetjente bibliotek også er lukket.

Borgerservice Møn og Præstø holder åbent for akutte henvendelser. Åbningstiderne vil være som følgende:

mandage kl. 12-16 og onsdage kl. 13-17.

Du kan ikke tage ophold på biblioteket. Der kan bestilles tid på www.vordingborg.dk.

Foreløbig gælder det frem til den 18. januar 2021. Læs mere på vores hjemmeside www.vordingborgbibliotekerne.dk eller på vores Facebook-side.

Nu kan I ringe til os - bibliotekets telefon er åben alle ugens hverdage

Mandag - fredag vil vores telefon være åben i tidsrummet 11-14, hvor det vil være muligt at komme i kontakt med en bibliotekar, som vil hjælpe dig med inspiration og vejledning

Har du brug for inspiration til et godt elektronisk tidsskrift, en god e-bog eller spændende lydbog, så er der hjælp at hente. Du kan finde os på telefon: 55 36 38 01 kl. 11-14 mandag - fredag.

Er du studerende eller forsker kan du undtagelsesvis låne materialer fra Vordingborg Biblioteks egen samling, med afhentning efter aftale tirsdage og torsdage kl. 11-14. Og derudover kan vi vejlede i brugen af de tusindvis af faglige elektroniske artikler, tidsskrifter og andet godt, som du har adgang til via Vordingborg Bibliotekerne.

Ugens læser – en succesfuld kampagne

Vordingborg Bibliotekerne har gennem efteråret og vinteren kørt kampagnen ’Ugens Læser’ på Facebook og på vores hjemmeside.

Hver uge har vi lagt en anmeldelse af en eller flere bøger op, hvor medlemmer af Vordingborg Kommunalbestyrelse kom med deres bud på en læseværdig bog eller flere.

Det siger vi tak for – det har været sjovt og spændende, at følge med i, både hvilke bøger, der er valgt, men også begrundelserne for valget.

Vi vil gerne forlænge vores kampagne, der gerne skal bidrage til at sætte fokus på læsning og læselyst, og give alsidige forslag til inspiration. Den vigtige filosofi her er, at al læsning er god læsning!

I næste ombæring vil de personer, der anmelder også få lov til at anmelde andre materialer, som de måtte brænde for, så det kan være en LP, kunst, film eller et musikværk. Kampagnen kører videre i næste uge, hvor det i første ombæring, vil være personer, der sætter deres præg på kulturlivet i vores kommune. Den lokale historiefortæller og forfatter Marianne Christensen lægger hårdt ud med en boganmeldelse – så følg med på onsdag den 13. januar.

Har du selv lyst til at bidrage med din anmeldelse, så lad os det vide – så er der også mulighed for det - måske kan du også hjælpe med til at åbne for nye oplevelser og inspirere nogen til at gribe en bog, eller fordybe sig i et andet værk! 😊