Spring til indhold

Ny runde COVID-19 vaccinationer i Vordingborg Kommune

Lokal vaccination af borgere over 85 år.

Med 125 vaccinationsdoser stillet til rådighed af Region Sjælland og tilladelse til at oprette et midlertidigt lokalt vaccinationssted på Brænderigården, så gik Vordingborg Kommune torsdag den 14. januar i gang med at vaccinere endnu flere af kommunens borgere mod COVID-19.. Denne gang gjaldt det borgere over 85 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, og som ikke kan transportere sig ved egen kraft. Derudover blev de sidste 20 beboere, fra kommunens 10 plejecentre, som var forhindret ved førstegangsvaccinationen mellem jul og nytår også vaccineret.

Alle som skal vaccineres både nu og fremover får besked i E-boks fra Region Sjælland, og råder man ikke over E-boks, får man et brev. Det styres centralt, og derfor skal man hverken ringe til kommunen eller til sin læge for at få at vide, hvornår man skal vaccineres. Det kan de ikke svare på.

Når de næste vaccinationsdoser kommer til landet og til Vordingborg Kommune, så fortsætter vaccinationerne. Det vil ske i vaccinationscentre, hvor de nærmeste Vordingborg ligger i Næstved og Nykøbing F. Medarbejderne i hjemmeplejen vil hjælpe med at koordinere, og administrationen i distriktet sørger for bestilling af vaccination og kørsel for de, der ikke selv kan komme til vaccinationscentret ved egen eller pårørendes hjælp.

Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre besluttede netop på møde den 12. januar 2021,at tilbyde gratis kørsel til borgere, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje og på ingen måde kan transportere sig til et vaccinationssted ved egen kraft eller ved andres hjælp fx pårørende.

De, der kan klare transport uden hjælp fra Vordingborg Kommune, kan med fordel bestille vaccination selv, når de har fået besked i eboks eller pr. brev om, at det er deres tur. Se mere om COVID-19 vaccination og rækkefølgen for hvornår du skal vaccineres på Sundhedsstyrelsens hjemmeside https://www.sst.dk/da/coorona