Spring til indhold

Ny pulje på 150.000 kr. til aktiviteter for børn og unge

Puljen åbnede 30. september.

Har du en god idé til aktiviteter, som kan få flere børn og unge til at bevæge sig mere, trives bedre eller i det hele taget få mere sundhed ind i hverdagen, så er der netop kommet en rigtig god mulighed for at føre den ud i livet.

Steno Diabetes Center Sjælland har i samarbejde med Vordingborg Kommune og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse netop åbnet for ansøgninger til ”Sundhedspulje med fokus på børn og unges trivsel”, som er på hele kr. 150.000 kr. Der kan søges mellem 5.000 og 50.000 kr., og puljen er åben for ansøgninger fra såvel enkeltpersoner som foreninger, organisationer med flere.

Åben for mange idéer
”Der opleves en efterspørgsel på nye tilbud og aktiviteter, der målretter sig de mange børn og unge, der i dag ikke er aktive i fritiden. Netop fritidsaktiviteter er vigtige for trivsel og sundhed blandt børn og unge. ”Det fortæller Peter Bentsen, adjungeret professor og centerchef ved Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse:

”Derfor har vi åbnet for, at der kan søges bredt i puljen. Alle idéer, der kan øge sundhed og trivsel, og som er sjove og attraktive for målgruppen, hører vi gerne fra..”

Til det tilføjer Anne-Louise Bjerregaard, senior forskningskonsulent ved Steno Diabetes Center Sjælland:

”Kan man bygge sin idé og aktiviteter på noget, som man har erfaring med virker, så modtager vi særligt gerne en ansøgning. 

”Vi ved, at mange børn og unge gerne vil deltage i aktiviteter, hvis bare tilbuddet og rammerne er rigtige. Så der er gode muligheder for at skabe et godt tilbud og ikke mindst få det synliggjort,” fastslår Frederik Blinkenberg, bevægelseskonsulent i Vordingborg kommune.

Formand for Sundhed, Senior og Ældreudvalget, Mette Høgh Christiansen, er glad for den nye pulje, som finansieres fuldt af Steno Diabetes Center Sjælland.

”Vordingborg Kommune har et fantastisk foreningsliv og samtidig også masser af uorganiserede aktiviteter. Vi håber, at puljen kan være med til at skabe nye og flere sundheds- og trivselsfremmende tilbud til de børn og unge, der gerne vil i gang med en eller anden aktivitet, men som ikke har fundet vej til den endnu,” siger hun. 

Trivsel og aktiviteter sammen med andre øger fastholdelse
Erfaringer viser, at både børn og unge har større tilbøjelighed til at holde fast i en aktivitet, hvis der tages godt imod børnene/de unge i opstarten, og der samtidig er fokus på det sociale fællesskab.

”Der er mange veje til mere sundhed, bevægelse og samvær med andre. Vi ved, at flere foreninger og enkeltpersoner har gode idéer, som de gerne vil prøve af. Det giver vi dem mulighed for med puljen. Så en stor opfordring herfra til at overveje, om den forening, man er medlem af, måske kan lave et særligt tilbud til disse børn og unge. Eller om man som enkeltperson har lyst til at lave et tilbud, eventuelt i samarbejde med en forening eller andre,” slutter Frederik Blinkenberg.

FAKTA

Man kan læse mere om og ansøge om midler fra puljen på https://www.vordingborg.dk/frivillig/puljer/alle-puljer/sundhedspulje-med-fokus-pa-born-og-unges-trivsel/

Man er meget velkommen til at kontakte Louise Broodin (ouet@vordingborg.dk) og høre mere om puljen og få vejledning til ansøgning.

Det overordnede formål med puljen er, at endnu flere børn trives og at færre børn lever med overvægt.

Puljen finansieres af Steno Diabetes Center Sjælland og er en del af det langsigtede samarbejde, mellem Vordingborg Kommune, Steno Diabetes Center Sjælland og Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse.

Har man brug for lokaler eller andet, kan kultur- og fritidsafdelingen muligvis hjælpe med det.