Spring til indhold

Nat i naturen

Gåtur i mørket i Klinteskoven 8. maj 2021 kl. 20.00 - midnat.

Under overskriften Nat i Naturen inviteres alle ud for at opleve nattemørket ved en bred vifte af mørkearrangementer landet over i weekenden 7.-9. maj.

På Møn kan du komme på tur i Klinteskoven og opleve alle facetter af mørket.

Vagtskiftet i naturen sker i skumringen, hvor dagaktive dyr går til ro og massevis af natsværmere, flagermus og andre natdyr står op. Naturvejlederne har både lokke- og lyttegrej med.

Møn er som Danmarks eneste Dark Sky Park udpegning et af de allerbedste steder at opleve nattehimlens stjerner og andre himmelfænomener. Oppe på Aborrebjerg vil vi være endnu tættere på stjernerne, og arrangementet rummer også en eksklusiv mulighed for en stillevandring i mørket med udgangspunkt fra Jydelejet parkeringsplads.

Startsted for Nat i naturen er Havrelukke parkeringsplads på Stengårdsvej i Klinteskoven.

Fra kl. 20.00 til midnat.

Tilmelding via begivenhed på Naturstyrelsen Storstrøms facebookside.

Max 75 deltagere af hensyn gældende coronaretningslinjer.

Stillevandringen starter kl. 22.00 fra Jydelejet Parkeringsplads på Langebjergvej.

Tilmelding til denne tur stiles direkte til www.stillevandringer.dk Max 16. deltagere.

Nat i Naturen i Klinteskoven arrangeres af Vordingborg Kommune, Naturstyrelsen Storstrøm, Biosfære Møn, Dark Sky Park Møn og Dansk Vandrelaug.

Alle planlagte aktiviteter er tilrettelagt, så de forstyrrer naturen mindst muligt. Det betyder blandt andet, at man i størst mulig grad vil træne folks eget nattesyn i stedet for at bruge kunstigt lys.

Alle arrangementer vil tage hensyn til gældende coronaretningslinjer.

Oversigten over alle landets arrangementer findes på www.voresnatur.dk

Tal og fakta:

• Nat i Naturen er et samarbejde mellem blandt andre Det Danske Spejderkorps, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdomsringen og Naturstyrelsen og er et initiativ under den fælles paraply Vores Natur.

• Under Nat i Naturen inviterer Naturstyrelsen til mere end 25 forskellige gåture i mørket i statens naturområder i hele Danmark.

• Spejdertrupper vil herudover stå for en lang række overnatningsarrangementer i hele landet.

• Alle Naturstyrelsens planlagte aktiviteter til Nat i Naturen er tilrettelagt, så de forstyrrer naturen mindst muligt. Det betyder blandt andet, at vi størst mulig grad træner vores nattesyn i stedet for at bruge kunstigt lys.

• Alle arrangementer følger gældende coronaretningslinjer

• Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR og er støttet af AAGE V. JENSEN NATURFOND, 15. Juni Fonden og Nordea-fonde.

Baggrund:

Da DR, Danmarks Naturhistoriske Museer, Naturstyrelsen og Friluftsrådet besluttede at gøre 2020 til naturens år med Vores Natur-projektet, var ingen klar over COVID-19 pandemiens indtog og det medfølgende forsamlingsforbud. Derfor forlænges projektet et halvt år ind i 2021, så endnu flere aktiviteter kan nå at blive afviklet – herunder Nat i Naturen den 7.-9. maj.

De tre fonde bag partnerskabet 15. Juni Fonden, AAGE V. JENSEN NATURFOND og Nordea-fonden har besluttet at støtte videreførelsen af projektet.