Spring til indhold

Milliard virksomhed åbner i Vordingborg

Der er udsigt til et stort antal lokale arbejdspladser, når RelyOn Nutec åbner i Vordingborg.

Verdens største virksomhed indenfor sikkerhedstræning og uddannelse af medarbejdere indenfor offshore, olie, gas og vind industrier rykker om kort tid til Vordingborg. Det er de store vindmølleparker i Østersøen og byggeriet af Femern tunnelen, der får danske RelyOn Nutec til at åbne en afdeling i Vordingborg.

”Vordingborg har en strategisk perfekt placering for os, og den giver os det bedste af alle verdener. Det er spot on for en virksomhed som vores at ligge i Vordingborg. Derfor var der heller ikke nogen alternativer rent forretningsmæssigt for os,” siger Claus Nexø Hansen, administrerende direktør for RelyOn Nutecs aktiviteter i Skandinavien.

RelyOn Nutec åbner den nye danske afdeling 1. april i DGI Huset i Vordingborg, og som start vil den med udgangspunkt i de eksisterende faciliteter udbyde kurser og træning i sikkerhed af de medarbejdere, der skal arbejde enten med vindmøllerne i Østersøen fra Klintholm Havn eller tunnelbyggeriet i Rødby Havn.

Borgmester Mikael Smed er begejstret for at det er lykkedes at tiltrække RelyOn NUtec til Vordingborg.

”At få en milliardvirksomhed som RelyOn Nutec til Vordingborg er et kvalitetsstempel af vores strategisk rigtige placering i det vækstboom, der er i gang indenfor den grønne energisektor. Ambitionerne om markant grøn omstilling i hele verden er guld værd for vores lokalområde og det er en udvikling, der kommer hele Sydsjælland og Lolland-Falster til gode med flere arbejdspladser og øget bosætning,” siger han.

”Det er ikke hver dag at vi har så stort et potentiale for vækst, job og positiv udvikling af kommunen. Vi taler om mange nye lokale arbejdspladser over de kommende år, der kan give hele området en markant saltvandsindsprøjtning samtidigt med at vi giver vores vigtige bidrag til den nødvendige grønne omstilling,” siger Mikael Smed.

”Det er et kæmpe gennembrud for erhvervsudviklingen i Vordingborg med stor strategisk betydning for den videre udvikling af Klintholm Havn som center for de store havvindmølle parker i Østersøen. Der skal uddannes og trænes et meget stort antal medarbejdere de næste mange år og nu har vi infrastrukturen på plads til det der bliver et vækst- og job eventyr for ikke bare vores område men hele Danmark,” siger Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

Der bliver især brug for ikke-faglærte medarbejdere, smede, elektrikere og VVS’ere. Samlet forventer Dansk Energi, at der bliver brug for cirka 120.000 årsværk til at etablere, bygge og servicere udbygningen af havvindmølleparkerne i perioden 2021-2030. Allerede i de næste fire år er der brug for 26.000 årsværk.