Spring til indhold

Miljøministeren svingede leen

Miljøministeren fik rundtur og så på biodiversitet på Trellemarken.

Mandag bød borgmester Mikael Smed og 1. viceborgmester Else-Marie Langballe Sørensen miljøminister Lea Wermelin velkommen til Trellemarken, hvor de viste nogen af de tiltag Vordingborg Kommune gør for at vinde konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune #dkvild.

Else-Marie Langballe Sørensen forklarede, at der både laves en indsats for at højne biodiversiteten på kommunens egne arealer, men at der i lige så høj grad tages initiativer for at hjælpe folk i gang med at lave Vild Med Vilje i deres egne haver.

På rundturen står de skilte borgere kan møde i kommunale parker og grønne områder, som forklarer hvorfor der eksempelvis er en bunke kvas, eller et dødt træ eller vilde urter.

9a fra Gåsetårnsskolen Islinge-afdelingen havde i dagens anledning flyttet undervisningen uden for, hvor de under kyndig vejledning lærte at slå med le. Da miljøministeren kom frem til eleverne, fik hun tilbudt at prøve at svinge leen. Og hun tog frisk imod opfordringen og prøvede kræfter med det gamle værktøj der i disse år får en revival.

Lea Wermelin mødte også Kit Johansen der er gartner i Vordingborg Kommune. Kit fortalte om hvordan der er sket forandringer den seneste sæson, hvor de tidligere kørte alt de fældede og beskar på grenplads. I dag bliver meget lagt i kvasbunker eller som dødt træ, der så bliver til helt naturlige insekthoteller.

Kit fortalte om de kurser som driftsmedarbejderne får ude på egne arealer, for at lære om hvordan de kan skabe mere biodiversitet. Det er et godt og konstruktivt samarbejde mellem Naturmedarbejdere og driftsfolkene.

Miljøministeren mødte også nogle af de mange borgere der gør en indsats på hver deres ejendom for at tilgodese insekter, svampe og vilde urter.