Spring til indhold

Lyset kommer tilbage den 1. juli 2021

Der kommer igen lys på Jeppe Heins vandinstallation i Præstø.

Jeppe Heins vandinstallation i Præstø ”Sommerkunst” har de sidste par år gennemgået flere renoveringer og forbedringer, så det kan stå med springende vand igennem hele sommersæsonen. Og nu er der lysende nyheder.

”Mange borgere i Præstø værdsætter Jeppe Hein vandinstallation. Mange bruger stedet som udflugtsmål og til nedkøling sommeren igennem, hvor børnefamilier samles. Desværre har vandinstallation igennem længere tid ikke haft det kendte lys på. Det kan vi nu med stor glæde fortælle, at det får nu. Det er nogle specielle lyskilder, der anvendes til springvandet. Dem har leverandøren nu fået fremskaffet, så vi kan sætte lys på vandet igen” siger Lise Thorsen, Chef for Afdelingen for Trafik og Ejendomme.

Udskiftningen af de belysningstekniske installationer kræver, at der lukkes for vandet mens arbejdet foregår. Derfor slukkes der for vandet mandag den 28. juni og ca. 2-3 dage frem, afhængig af opgavens kompleksitet.

Vandinstallationen er en cirkulær væg der aktiveres med følere. Teknikken til vandføring med følere er følsom overfor utilsigtet anvendelse og det våde miljø. Efter reparationerne er teknikken stadig følsom, så der henstilles til, at man bruger vandinstallationen til rolig adfærd og ophold.

”Vi håber at udskiftningen forløber som planlagt og der ikke dukker uforudsete tekniske udfordringer op, så vi hurtigt kan tænde for vandet og igen illuminere Jeppe Heins kunstværk i skumringen, så borgere, gæster og kunstbesøgende kan nyde kunstværket sommeren igennem” afslutter Lise Thorsen.