Spring til indhold

Ny kunststrategi vedtaget

Formålet er at styrke kunsten på tværs af kommunen.

Borgerne i Vordingborg Kommune kan se frem til et styrket fokus på kunst på tværs af hele kommunen. Kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune har nemlig vedtaget en ny kunststrategi, hvis formål er at styrke kunst i det offentlige rum. I kunststrategien står der blandt andet, at det skal tilstræbes, at der reserveres en procent af udgifterne i større og relevante kommunale byggeri – og anlægsprojekter til bygningsintegreret kunst. Derudover betyder strategien, at kommunen skal have et særligt fokus på at integrere kunsten i deres klima – og grønne anlægsprojekter.  

Ambitionerne i den nye kunststrategi glæder borgmester, Mikael Smed:

”Vi ved, at kunst og kultur kan gøre en forskel og være med til at løfte vores fællesskab, vores livsglæde og vores tilhørsforhold. Derfor er det vigtigt, at vi nu har fået en strategi og en konkret handleplan for, hvordan vi sikrer, at vi får kunst af høj kvalitet i det offentlige rum og på vores kommunale institutioner. Vordingborg Kommune er en kommune, hvor kunst og kultur historisk har fyldt meget – og det skal det blive ved med fremover. Derfor er jeg rigtig glad for, at kommunalbestyrelsen nu har vedtaget en ny, ambitiøs kunststrategi.”

Kunststrategien, der kommer med en række konkrete anbefalinger til, hvordan kommunen skal arbejde med kunst fremover, er blevet til i et samarbejde mellem Billedkunstrådet i Vordingborg Kommune og kunstfaglig konsulent Christina Louise Jørgensen. Thomas Bagge, der er formand for Billedkunstrådet, siger:

”I Billedkunstrådet arbejder vi målrettet på, at borgerne skal have mulighed for at møde kunsten, både når de opholder sig i by og på land. Kunst er et helt særligt felt, som kan inspirere os, binde os sammen og få os til reflektere. Vores kommune har længe været en magnet for professionelle kunstnere og samtidig har vi nogle helt særlige naturoplevelser. Vordingborg kommunes borgere vil få glæde af det store potentiale, der ligger i at skabe unikke kunstoplevelser i samspillet mellem kultur, natur og kulturmiljøer. Med Kunststrategien lægger vi stor vægt på at få integreret kunsten i hverdagen, herunder når der anlægges og renoveres - og at vi får kunsten involveret så tidligt som muligt i sådanne projekter.”

Kunststrategien er blandt andet blevet til på baggrund af samtaler med kommunens kunstformidlende institutioner, lokale kunstnere, der har lavet offentlige udsmykninger og samt et borgermøde på Kulturarkaden. Kunststrategien er støttet med midler fra Statens Kunstfond. 

Billedkunstrådet inviterer til 'fernisering': Tirsdag den 3. oktober 2023 kl. 16.00-18.00 på Vordingborg Rådhus i Byrådssalen: Tilmelding til fernisering sker ved at sende en mail til LKLA@vordingborg.dk

Du kan læse kunststrategien her.