Spring til indhold

Indvielse af shelterplads i Klintholm Havn

Kom til indvielse med gløgg og æbleskiver søndag den 12. december.

Kom og se de to nye sheltere og mød de frivillige på pladsen i Klintholm Havn.

Siden vandreruten Camønoen blev indviet i 2016, har der været ønske om mere primitiv overnatning i Klintholm Havn. Derfor blev der først etableret en lille teltplads på havnen, men de overnattende ville gerne være mere i ro og rykkede hen i den modsatte ende af byen tæt på toilet og venlige frivillige, der gerne vil have besøg udefra.

Og nu er pladsen gjort officiel. Sheltere er bygget, bålpladser etableret, hængekøje hængt op og Camønobænken rykkes hen på pladsen, inden året rinder ud.

Den nye shelterplads indvies af udvalgsformand Else-Marie Langballe Sørensen søndag den 12. december 2021 kl. 14. Det sker med gløgg og æbleskiver serveret af lokale frivillige på Camønoen.

De fire frivillige bosiddende i Klintholm Havn, som er dem de vandrende møder er glade for at pladsen nu bliver officiel, og er klar til brug. De fire frivillige er Winnie, som forkæler de overnattende med nybagte boller og en snak, Lars og Frank som tager sig af pladsen, og Britt som er med alle steder.

Pladsen er populær, og der kommer vandrere fra mange nationaliteter.

Borgerforeningen i Klintholm Havn har længe ønsket sig en shelterplads, som også kan bruges af de lokale. Og denne plads er også til de lokale samt til vandrere, cyketurister og kajakroere.

Pladsen kan ikke bookes men bruges efter først-til-mølle-princippet. Der er stadig plads til at sætte mindre telte op. Større telte henvises til campingpladserne.

Shelterne blev bygget i efterårsferien af Godthåb Mølle, Center for friluftsliv og håndværk og blev allerede taget i brug samme dag, de stod færdige.