Spring til indhold

Her er de nominerede til Publikumsprisen 2020

Fra 25. januar kan alle stemme på deres favorit.

Alle i Vordingborg Kommune har siden 1. januar haft mulighed for at indstille kandidater til Publikumsprisen 2020. Publikumsprisen er en del af Vordingborg Kommunes Kulturpriser, og det er borgerne selv, der indstiller og vælger, hvilken kulturoplevelse eller kulturaktivitet i kommunen, der skal hædres med Publikumprisen.

“Det er ingen hemmelighed, at COVID-19 desværre har gjort det svært at gennemføre kulturoplevelser på normal vis gennem det meste af 2020. Alligevel er de mange indstillinger til Publikumsprisen med til at vise, at det er lykkedes at skabe spændende og mangfoldige kulturoplevelser i vores kommune - trods svære odds,” siger Thorbjørn Kolbo (S), der er formand for Kultur, Idræt og Fritidsudvalget i Vordingborg Kommune.

Ud af de mange indstillinger er fem kulturoplevelser blevet nomineret til Publikumsprisen 2020. De fem nominerede er:

Havekoncerter Hos Luffes Lyd

Hen over sommeren har lydstudiet Luffes lyd holdt en række intime og festlige havekoncerter med liveindspillinger i det naturskønne område på Vestmøn, hvor Luffes Lyd har studie.

Verdenslitteratur på Møn

På litteraturfestivalen Verdenslitteratur på Møn, der forløb over 2 dage i september, fortalte den prisbelønnede forfatter Kirsten Thorup om sit forfatterskab for udsolgte døre på Saftstationen på Møn.

STARS

Spilletstedet STARS har i løbet af året afholdt en bred vifte af koncerter og musikaktiviteter – henvendt til både de yngste og ældste borgere. Mange har peget på forskellige koncerter og aktiviteter på STARS og derfor er STARS indstillet samlet til Publikumsprisen.

Stege Tirsdagsmarked

Tirsdagsmarkedet, som Møns Handelstandsforening står bag, forløb over 6 festlige tirsdage i løbet af sommeren. Her blev hovedgaden i Stege forvandlet til gågade - fyldt med boder, aktiviteter, forlystelser, musik og mad til glæde for de mange besøgende fra nær og fjern.

Forældreforeningen for Præstø børnehus

Forældreforeningen for Præstø børnehus har i løbet af året afholdt mange arrangementer til glæde for alle børn i Præstø og omegn; fastelavn, nisseløb og nytårsløb i Præstø - her i blandt en stemningsfuld Sankt Hans aften med fakkeloptog gennem hovedgaden i Præstø.

De fem nominerede er udvalgt blandt et stærk felt af indstillinger, der blandt andet tæller en kunstbiennale, litteraturoplæsninger, koncerter, julearrangementer og meget mere.

Alle borgere kan fra mandag den 25. januar stemme på deres favoritkandidat til Publikumsprisen via Møns Banks hjemmeside. Vinderne vil blive offentliggjort, når vi forhåbentligt senere på året kan fejre kulturlivet i Vordingborg Kommune ved en fejring på STARS. Her vil vi også hylde producergruppen Møn Sessions og fotograf Per Rasmussen, som har vundet henholdsvis hovedpris og særpris ved dette års Kulturprisuddeling.

Du kan læse meget mere om vinderne af Kulturpriserne på kulturpris.dk.

Kulturpriserne i Vordingborg Kommune er sponsoreret af Møns Bank.

Kulturprisernes formål:

• At anerkende og støtte de kulturelle tiltag i kommunen.

• At lyse på lokale kulturelle profiler.

• At folk, som beskæftiger sig med kultur i kommunen, møder hinanden.

• At erhvervslivet oplever, hvilken kulturel rigdom, kommunen har, og at de føler sig inviteret.

• At profilere Vordingborg udadtil.

Kulturpriskomiteen 2020: Laura Barüel, designer Simon Sandfeld, leder, STARS Rumle Hammerich, filminstruktør Line Svendsen, skuespiller Klaus Michael Jensen, tidl. kulturdirektør Jesper Kjærulf, kulturchef, Vordingborg kommune