Spring til indhold

Haller afsættes til vaccination i sommer

Foreningerne og idrætslivet hjælper med til, at vi alle kan blive vaccineret lokalt og så hurtigt som muligt.

Det samlede forenings- og idrætsliv giver deres bidrag til, at vaccinationsplanen kan gennemføres så hurtigt som muligt, ved at undvære nogle af deres normale faciliteter. Mønshallerne, Præstø Multicenter og DGI-huset  bliver afsat til fortsat at være vaccinationssteder til og med den 29. august. Herefter kan idrætsaktiviteter og foreninger starte op som normalt i alle haller.

Næstformanden for Idrætsrådet Lars Kleist udtaler:

- Vi må hjælpe og gøre dette i folkesundhedens tjeneste – og selvfølgelig glæder vi os meget til, at vi bagefter igen kan bruge hallerne til vores sport og normale formål.

Der er undersøgt andre muligheder for at udføre vaccinationerne alternative steder, men ingen har vist sig brugbare. Borgmester Mikael Smed er glad for, at forenings- og idrætsliv sammen med kommunen gør det nødvendige, for at borgerne i Vordingborg Kommune kan blive vaccineret lokalt i stedet for på de regionale sygehuse, og sender en stor tak til alle involverede for den store velvilje.

- Det er rigtig ærgerligt, at idrætsudøverne nu skal undvære disse haller et ekstra stykke tid. Vi er klar over, at det er en stor ulempe ikke at kunne komme i gang som planlagt efter sommerferie, siger han.

For Kultur, Idræt og Fritidsudvalget har det været en svær beslutning, da det er et stort ønske at få borgerne i gang med det aktive forenings- og idrætsliv igen.

- Som udvalg for bl.a. idræt- og fritidsliv har vi haft stor opmærksomhed på brugen af vores haller. Vi ved, der er kæmpet for at finde alternative placeringer, men pt. uden held grundet krav fra Region Sjælland. Som udvalg glæder det os, at vi har fået et løfte om, at det er slut med brug af haller og foreningslokaler fra den 29. august. Samt at man vil finde andre løsninger, når vi alle skal re-vaccineres. Vi ved, at et aktivt foreningsliv er godt for folkesundheden, udtaler Thorbjørn Kolbo, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

Presset på vaccinationerne er opstået som følge af, at Danmark ekstraordinært har modtaget flere vacciner. Derfor har Region Sjælland udvidet kapaciteten på vaccinationsstederne betydeligt, og de allerede indgåede aftaler mellem kommunen og Region Sjælland bliver forlænget til og med 29. august.