Spring til indhold

H.M. Dronningen på besøg

Vordingborg Kommune får tirsdag den 29. august 2023 besøg af H.M. Dronningen.

Kongehuset har i dag meddelt, at Vordingborg Kommune er blandt de seks kommuner i Danmark, som i 2023 får besøg af Hendes Majestæt Dronningen. Det sker som led i Dronningens årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Besøget finder sted tirsdag den 29. august. Det er endnu ikke fastlagt, hvor Kongeskibet lægger til ved ankomsten til Vordingborg Kommune. Hvad H.M. Dronningen skal opleve under sit besøg i Vordingborg Kommune fastlægges også først på et senere tidspunkt.

Borgmester Mikael Smed glæder sig over besøget og ser frem til at vise H.M. Dronningen rundt i Vordingborg Kommune. ”Vi har en helt unik natur, en masse spændende virksomheder og utrolig mange projekter og initiativer, som vi gerne vil vise frem. Så vi er utroligt glade for, at H.M. Dronningen kommer på besøg. Det er en fantastisk mulighed for hele kommunen. Vi vil arbejde for at gøre det til en stor folkefest, hvor så mange borgere som overhovedet muligt kan være med til at byde H.M. Dronningen velkommen og tage del i besøget” siger Mikael Smed.

Det er 10 år siden Kongeskibet Dannebrog sidst lagde til kaj i Vordingborg Kommune. Det skete da H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsgemalen besøgte Vordingborg og Møn den 5.- 6. september 2013.

 

Spørgsmål til H.M. Dronningens besøg

Programmet for H.M. Dronningens besøg, herunder besøgssteder, ruter mv. bliver efter aftale med Kongehuset offentliggjort cirka tre uger før besøget - omkring den 8. august. 

I løbet af foråret bliver der oprettet en hjemmeside for besøget, hvor du vil kunne læse mere om planlægningen af besøget og mulighederne for at blive en del af folkefesten. 

Du er også velkommen til at skrive til sommertogt2023@vordingborg.dk  hvis du har spørgsmål til planlægningen af besøget.