Spring til indhold

H.K.H. Prinsesse Benedikte deltog i havejubilæum

Flot markering af Historisk Botanisk Haves 100 års jubilæum.

H.K.H. Prinsesse Benedikte besøgte onsdag den 23. juni Vordingborg for at deltage i markeringen af 100 året for byens Historisk Botaniske Have.

Den unikke have – som ligger for foden af Gåsetårnet - er en helt særlig perle indenfor havehistorie, Den er tegnet af en af 1900 tallets helt store havekunstnere havearkitekten Gudmund Nyeland Brandt, og var den første af sin art i Danmark.

G.N Brandt skabte en have som en gentolkning af hvordan en renæssancehave kunne have set ud. Samtidig skulle haven præsentere gæsterne for den rigdom af gamle danske læge-, trolddoms- og køkkenurter og nyttige vilde planter, som allerede i 1921 var ved at gå i glemmebogen, men som i dag er in igen, hvor flere og flere interesserer sig for gamle husråd, glemte grøntsager og for at hente ingredienser til aftensmaden ude i naturen.

Under prinsessens besøg overrakte Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur et diplom til Vordingborgs borgmester Mikael Smed, for i Historisk Botanisk Have at have en af Danmarks mest betydningsfulde haver. Det var første gang foreningen uddelte et sådant diplom.

Efter besøg og rundvisning i haven besøgte Prinsessen Danmarks Borgcenter, hvor hun blev vist rundt i udstillingen og efterfølgende så de igangværende udgravninger på borgterrænnet.

I dagens anledning havde en række af byens butikker stillet flotte boder op på Slotstorvet, ligesom butiksvinduerne i Algade var pyntet og der var opsat flagalle.