Spring til indhold

Giv inspiration til BLÅ RUTE i Præstø

Fra 20. maj og seks torsdage frem er det muligt at komme med ideer til.udviklingen af BLÅ RUTE i Præstø.

Nu går arbejdet med BLÅ RUTE i Præstø i gang igen - og vi glæder os til en masse gode idéer fra byen. Derfor vil Præstø Lokalforum og Vordingborg Kommune gerne invitere Præstøgensere til at mødes i Bio Bernhard og tale om, hvad turen rundt om og i Præstø langs vandet – Blå Rute er og kan blive til.

”Vi glæder os til at følge op på det store arbejde med udviklingsplanen for Præstø, hvor Blå Rute var med som et tema for byen. Vi er jo i gang både på Foreningshavnen og med Tubæk Å allerede. Vi ser frem til at bakke endnu mere op om fortællingen om Præstø som en ø, der kan opleves hele vejen rundt, både af borgerne, der bor i den smukke by og af vores gæster.” siger Michael Larsen, formand for Udvalget for Plan og Teknik.

I Bio Bernhard vil der sidde to repræsentanter fra arbejdsgruppen Blå Rute klar til at fortælle om og modtage idéer og forslag til Blå Rute.

Der oprettes et Bykontor, hvor byens idéer samles. Kontoret vil have åbent 6 torsdage fra kl. 14-16 og starter op torsdag den 20. maj 2021. Så kom forbi og giv din idé videre.

Klaus Lindegaard, formand for Lokalforum Præstø og en del af den lokale arbejdsgruppe omkring Blå Rute håber på en stor lokal deltagelse i projektet:

”Vi har arbejdet rigtig længe på at få idéen om en Blå Rute i Præstø til at blive til virkelighed. Nu går vi i gang med kommunen som samarbejdspartner, og vi glæder os til at modtage en masse input fra borgerne i Præstø, når vi fra Lokalforum sidder i Bio Bernhardt om torsdagen – vel mødt!”

Præstø Lokalforum sætter midlertidige skilte op hele vejen rundt, der inviterer til Bykontoret, så fra midten af maj kan ruten følges rundt i Præstø.

Blå Rute er en idé udsprunget af arbejdet med en helhedsplan for Præstø, som nu skal til at realiseres sammen med Præstøgenserne, som ruten jo allerede i dag benyttes flittigt af.

Else-Marie Langballe Sørensen, formand for Udvalget for Klima og Miljø siger hertil at ” Jeg er glad for, at vi viderefører det fokus på klima og miljø fra de nye udviklingsplaner til de projekter, vi nu sætter i gang. Derfor er jeg rigtig glad for, at Blå Rute også arbejder med bæredygtighed og miljørigtige løsninger.”

Se mere om projektet og Blå Rute på https://www.facebook.com/praestoelokalforum

https://www.vordingborg.dk/by-og-vand/praesto-havn/bla-ruter/