Spring til indhold

Droner giver det fulde overblik

Siden 2019 har flyvende hjælpere registreret det som øjet ikke umiddelbart ser.

Når kommunale bygninger, anlægsprojekter og vejkryds trænger til en gennemgang eller optimering, så får Vordingborg Kommune hjælp af to store droner. Dronerne er med til at optimere opgaveløsningen og registrere de ting, som man ikke umiddelbart kan se fra landjorden.

”Siden 2019 har vi arbejdet professionelt med droneflyvninger i Afdelingen for Trafik og Ejendomme på mange af vores arbejdsområder. Dronerne er en stor hjælp for mange af vores medarbejdere, da de registrerer ting som vi ikke kan se, når vi står nede på jorden. Det kan for eksempel være på opgaver inden for bygningsinspektion. En droneoverflyvning af en bygning, er en hurtig og nem måde at få en indikation på om der er større skader, som vi skal være opmærksomme på, eller der kan være en sammenhæng med indvendige skader, så som vandindtrængning”. siger Lise Thorsen, Chef for Afdelingen for Trafik og Ejendomme.

En inspektion med drone kan ikke stå alene, da der ved større skader skal en nærmere undersøgelse til, som kræver, at medarbejderne er til stede og gennemgår bygninger, materialer og årsager. Dronerne kommer også i brug ved kortlægning af trafik- og adfærdsmønstre. Bl.a. ved udformning af vejkryds og hvordan trafikken bevæger sig. Endvidere anvendes dronerne til foto- og videodokumentation af bl.a. anlægsprojekter, senest Antonihøjen i Præstø.

Vordingborg Kommune har to medarbejdere, som er uddannet til, professionelt, at kunne varetage opgaverne med droneflyvninger, og ved hvad der kræves af tilladelser, og hvad man skal være opmærksom på, når man flyver med droner ude i det offentlige rum. ”

Jeg er slet ikke i tvivl om, at dronerne er kommet for at blive. I fremtiden vil vi anvende dem endnu mere end vi gør nu. Vi skal blive endnu bedre til, at udnytte de mange anvendelsesmuligheder og det potentiale der er, i arbejde med droner som kollegaer. Helt personligt bliver jeg imponeret hver gang jeg ser de store droner blive sat i luften, og glæder mig over, hvordan vi er med til at forbedre opgaveløsning og gøre Vordingborg Kommune til en attraktiv arbejdsplads, hvor vi bruger nyeste teknologi, og hele tiden forbedrer os, så vi kan opnå det bedste resultat i vores opgaveløsning”. afslutter Lise Thorsen.