Spring til indhold

Dit jule-affald er vigtigt – sorter det rigtigt!

Hvordan er det nu man sorterer?

Hvad gør jeg af det brugte julegavepapir og al den pap jeg har samlet? Hvordan kommer jeg af med ekstra restaffald?

Gavepapiret indeholder ofte meget farvestof, måske lak og glimmer og er i det hele taget lavet af en meget dårlig papirkvalitet. Gavepapir kan derfor ikke genanvendes, men skal i din beholder til restaffald. Du kan også komme gavepapiret i en klar sæk og bestille afhentning af storskrald eller aflevere gavepapiret som småt brændbart på genbrugspladsen.

Gavepapir er et eksempel på julens affald, som vi kan være i tvivl om, hvordan vi skal sortere.

Du kan altid finde hjælp til sortering af dit affald i Affalds-ABC’en.

Ekstra meget restaffald i julen?

Får du brug for at komme af med ekstra meget restaffald i julen kan du købe en ekstra sæk til det på genbrugspladsen.

Meget og stort pap?

Har du stort pap, der ikke kan komme i genbrugsbeholderen, så bestil afhentning af det som storskrald eller kør en tur på genbrugspladsen.

825 ton julegavepapir?

I anledning af julen er der på AffaldPlus’ hjemmeside hjælp til at sortere julens affald og ideer til hvordan du undgår at skabe affald. Du kan fx bruge aviser eller reklamer til at pakke dine pakker ind i og spare din andel af de 825 ton julegavepapir, som vi formodentlig bruger i Danmark.

Juleaffaldet – hvor skal det hen?

Du kan læse om, hvordan du kommer af med affaldet fra Juledekorationer og pynt, hvordan du skal sortere Julens emballager og hvor du skal gøre af Julens madrester og lyskæder. Du kan også læse om, hvad du kan gøre med Julens grantræ og hvordan du skal håndtere julens og nytårets farlige affald, fx de raketter, som du ikke får fyret af.

Bestil afhentning af storskrald

Find den nærmeste genbrugsplads

Læs mere om ekstra sække til restaffald