Spring til indhold

Borgmester skifter skrivebord mellem købstæderne

Hver uge arbejder han i en ny købstad i kommunen.

Fra mandag 2. november 2020 begyndte Vordingborg Kommunes borgmester at arbejde på skift fra Præstø, Stege og Vordingborg.

Mandag den 2. november og ugen ud arbejder Mikael Smed fra Præstø. Ugen efter sidder han bag skrivebordet i Stege, og dernæst er han på pinden i Vordingborg. En ny hverdag for borgmesteren, der fremover ønsker at skifte fysisk arbejdsplads mellem kommunens tre købstæder hver uge.

”Det er vigtigt for mig at komme ud og mærke efter, hvad der sker i købstæderne – og det gør jeg bedst ved at være der. Derfor synes jeg, det giver rigtig god mening, at jeg ugentligt skifter arbejdsplads,” siger borgmester Mikael Smed.

Får arbejdsplads på rådhusene

Borgmesteren vil fremover arbejde fra henholdsvis Præstø Rådhus Østerbro 2 og rådhuset i Stege Storegade 56, mens han i Vordingborg fortsat vil arbejde fra sit kontor på rådhuset i Valdemarsgade.

”Jeg vil naturligvis fortsat have møder rundt om i kommunen, så jeg kommer ikke til at sidde foran skrivebordet fra kl. 8-16. Forskellen bliver, at mit daglige udgangspunkt fremover vil være skiftevis Præstø, Stege og Vordingborg,” siger Mikael Smed.

På Vordingborg Kommunes nye rådhus, der efter planen skal stå klar i 2022, skal der som udgangspunkt ikke være et traditionelt borgmesterkontor.

”På det nye rådhus bliver det helt naturligt, at man som borgmester flytter sig mere rundt i kommunen. Derfor synes jeg, det giver rigtig god mening at starte allerede nu, og jeg glæder mig til at tage fat på den nye dagligdag ,” siger Mikael Smed.

Borgmesteren arbejder fra Præstø i uge 45, Stege i uge 46 og Vordingborg i uge 47 – derefter starter et nyt rul. Ordningen løber foreløbig året ud og hele 2021.