Spring til indhold

Blandt Danmarks 10 bedste SOSUassistent-elever

19-årige Josefine Forslund skal til DM i Skills.

”Det er et fantastisk job, det giver så meget i hverdagen at få lov at hjælpe andre.”

Sådan lyder det fra 19-årige social- og sundhedsassistentelev Josefine Forslund, som i øjeblikket er i praktik på Plejecenter Rosenvang i Vordingborg. I november 2021 vandt hun sammen med en social- og sundhedsassistentelev fra Næstved – SOSU-skolemesterskaberne, og i januar i år var det så Regionsmesterskabet for SOSU, der kom i hus. Dermed blev Josefine og Nikoline blandt de 10 bedste social- og sundhedsassistentelever i Danmark. Om det er en 1. plads eller en 10. plads vides ikke, da der ikke blev givet en rangering.

Regionsmesterskabet betyder at Josefine til april skal til Høng, hvor Danmarksmesterskaberne i Skills afholdes. Her kæmper unge fra hele landet, om at blive Danmarks bedste indenfor netop deres fag.

Det var helt bevidst, at Josefine allerede som 16-årig valgte SOSU-vejen. ”Det, at vide og se at man hjælper andre, og at man gør en forskel varmer,” siger Josefine som også peger på, at man som social- og sundhedsassistent får meget ansvar.

”Du må dosere medicin og du arbejder tværsektorielt med fx sygeplejersker, læger sosu-hjælpere og ergo- og fysioterapeuter. Der er rigtigt meget menneskekontakt,” siger Josefine, som klart kan anbefale andre at gå ind i pleje- og omsorgsfaget.

”Hvis man kan lide at arbejde med mennesker, kan ha’ flere bolde i luften af gangen – og gribe dem igen – og er indstillet på, at man nogen gange også skal løbe stærkt, så er det bare alletiders job,” siger Josefine.

Den 29. maj er Josefine færdiguddannet som social-og sundhedsassistent, men forinden går turen altså til Danmarksmesterskaberne i Skills. Josefines fremtidsplaner efter endt uddannelse står ikke helt fast endnu. Det bliver formodentlig et års arbejde som assistent og så højst sandsynligt en ansøgning til optagelse på sygeplejeskolen. ”Et er i hvert fald sikkert. Det bliver indenfor Pleje og omsorgsfaget,” siger Josefine.