Spring til indhold

Bak op bag vores snart genåbnede butikker

Glæde over butiksåbning, men ærgrelse ov er at ikke skolerne lukker op.,

Borgmester Mikael Smed glæder sig over at butikker og udendørs idræts- og foreningsliv fra den 1. marts igen kan åbne, og opfordrer til ,at vi allesammen nu giver butikkerne en god opstart. Til gengæld ærgrer han sig over, at de fleste skoleelever fortsat må blive hjemme. Nu håber han, at skolerne genåbnes helt eller ihvertfald mere fra den 15. marts.

Med udmeldingen fra Regeringen om færre COVID-19 restriktioner, vil store dele af det lokale forretningsliv fra mandag den 1. marts igen slå dørene op for deres kunder. Og det er noget, som borgmester Mikael Smed glæder sig over.

”Det er en rigtig god nyhed, at butikkerne nu igen kan få lov at åbne. Mange af dem har virkelig været trængt det sidste stykke tid, og har måtte se deres omsætning dale kraftigt eller helt gå i nul. Nu kan vi så alle sammen gøre vores for at hjælpe dem på vej igen ved at lægge vores indkøb lokalt. Så lad os sammen bakke op bag vores butikker og dermed være med til at sikre, at vi også fremover har et godt og bredt butiksliv i vores byer,” siger Mikael Smed.

Borgmesteren glæder sig også over, at det udendørs idræts- og foreningsliv nu får lov til at være op til 25 personer.

” Det gør, at mange – både børn, unge og voksne – nu igen kan dyrke deres idræts- eller anden fritidsaktivitet sammen med andre end de fem, som hidtil har været loftet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det betyder meget for den enkeltes mentale helbred og hverdag,” siger han.

Mens borgmesteren glæder sig over, at butikker og det udendørs idræts- og foreningsliv nu igen kan åbne, så ærgrer han sig over, at eleverne på mellemtrinnet og afgangstrinnet i kommunens skoler ikke fik lov at møde i skole igen.

”Vores unge har virkelig brug for at komme i skole og møde hinanden igen. De har brug for at have et ungdomsliv, og da vi for øjeblikket har et af de laveste smittetal i Danmark, så havde jeg forventet, at vi også fik lov at genåbne vores skoler. Nu sætter jeg så min lid til, at det kommer til at ske den 15. marts, hvor Regeringen har meldt ud, at der måske kan blive tale om yderligere genåbning på skoleområdet. Men det kræver selvfølgelig at smittetallet fortsat holdes helt i ave. Så husk nu alle de gode råd, så vi ikke får flere smittede. Det er nu vi skal holde fast.” siger Mikael Smed.