Spring til indhold

Avnø i december

Oplev den skønne natur, mød Flyvernissen, hør hans historie, løs julequizzen på gåturen og se sælerne.

Smuk natur
Også om vinteren byder den danske natur på dejlige oplevelser. På Avnø holder sælerne til hele året og du kan se dem fra den fastmonterede kikkert i det gamle flyvertårn, som små mørke ”bananer”, der ligger på stenene. Du kan også tage din egen kikkert med, og se dem tydeligere fra kysten. De hviler sig på sten 800 meter ude i fjorden. Fra parkeringspladsen er der kun 800 meter på sti ned til kysten.

På Avnøs åbne enge raster store fugleflokke især bramgæssene ses i stort antal. Hvis flokken pludselig letter skal du kigge op, for så kan det være en havørn, der er på spil. Havørne ses ofte på Avnø.

Julehistorie og flyvernisse
Tag børnene med på gåtur, løs julequizzen og få historien om Avnøs flyvernisse. På blå rute er der 7 QR-poster som fortæller én del af historien og har et quiz-spørgsmål. Turen er 3,2 km på stier og går ud på strandengen til Nokkeskoven, hvor det er perfekt at spise frokost ved shelterne, og tilbage langs kysten med udsigt til sælerne i fjorden. Måske ser I Flyvernissen og hans kone.

Naturcentret
På naturcentret er der adgang til toiletter, og mulighed for at få varmen eller spise sin mad efter en god gåtur. Husk at holde afstand og have mundbind på, når du ikke sidder ned. Der er adgang til tårnet udefra, hvor man også kan gå op indenfor. Husk godt med tøj. Læs mere på www.avnoe.dk eller vores facebook.

Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, Lundby. Naturcentret er åben fra 7-22, tårnet er der adgang til hele døgnet og området kan altid nydes.