Spring til indhold

7. – 10- kl. får en overraskelse inden vinterferien

"De skal vide, at vi tænker på dem," siger udvalgsformand.

”I disse dage har vi levet med Corona i næsten et år. Corona fylder rigtig meget i vores alles hverdag. Hvad enten det drejer sig om arbejdsliv, skolegang eller fritid, er pandemien med til at bestemme, hvordan vi skal agere og hvor vi må være. Særligt de skoleelever, der ad flere omgange, og også i disse uger er hjemme og modtager fjernundervisning, fylder meget i vores alles tanker og i politiske drøftelser. Naturligvis fylder disse elever også meget for de skoler og de medarbejdere på skolerne, der gerne havde set eleverne sidde i klasselokalerne og bevæge sig rundt på gangene og i disse dage boltre sig i sneen i skolegården,! siger formand for udvalget for Børn, Unge og Familie Nikolaj W. Reichel.

”Vi ønsker, at de hjemsendte elever ved, at vi tænker på dem og håber på, at de snart kommer tilbage. Det der jo er vigtigt i situationer som denne er, at man ikke mister modet og troen på, at det hele nok skal blive godt igen. Og at man husker på, at ens kammerater sidder i den samme situation som en selv,” siger han. For at markere over for de unge, at de ikke er glemt, og for at give dem lidt adspredelse i den virtuelle hverdag og forhåbentlig få dem til at grine og holde humøret og modet oppe, har man i samarbejde mellem skoler, forvaltning og politikere, besluttet at 7.-10. klasse, inden de går på vinterferie, skal have en overraskelse.

”Overraskelsen kommer naturligvis til at foregå virtuelt, men vi håber, at den kan være med til at give de unges humør et boost og styrke dem i troen på, at vi går imod bedre tider og at de snart kan vende tilbage til det virkelige liv igen,” siger Nikolaj W. Reichel

Eventet kommer til at foregå online fredag d. 12. februar kl. 12.00 og de knap 1200 elever i 7.-10. klasse bliver inden da guidet i, hvordan de tilgår begivenheden.

”Og så håber vi, at man ude i de små hjem kan høre latter og munterhed fredag ved middagstid og vi ønsker alle vores elever en rigtig god vinterferie,” siger BUF-formanden.

Der arbejdes på et lignende arrangement for 5.-6. klasserne, der også er hjemsendt, efter vinterferien.