Spring til indhold

Kontorelever fortæller

Her kan du læse en historie om hvordan det er at være elev i Vordingborg Kommune. Nathasja og Rasmus er begge 2 års elever, og fortæller her om hvordan det er og har været, at være kontorelev. 

Nathasja, 2.- års elev på Stensved skole
Jeg startede min elevtid i Vordingborg Kommune på Rådhuset, i Borgerservice. Jeg var i Borgerservice i 1 år og i den tid kom jeg udfor en masse udfordrende og spændende opgaver, og der var aldrig to dage der var ens.

Min tid i Borgerservice gav mig også et indblik i, hvad de andre afdelinger i kommunen lavede, da rigtig mange ting går igennem Borgerservice. Mine opgaver var forskellige fra dag til dag, da jeg nogle dage ekspederede borgere og andre dage lavede administrative opgaver som behandling af kørekort, ansøgning af pas, sygesikringskort mm. 

Efter jeg havde været i Borgerservice skulle jeg videre til en ny afdeling, og startede så i Økonomistaben. Mine opgaver bestod af at afstemme konti, udstede fakturaer, gennemgå fejllister osv. Da tal ikke ligger mig særlig nært, var Økonomistaben en meget udfordrende, men samtidig lærerig afdeling at komme i og det gjorde at jeg blev overrasket over hvor sjovt og spændende, det enlig kan være at arbejde med tal. Nu sidder jeg på Stensved Skole, indtil jeg har afsluttet min fagprøve i maj. Jeg sidder med mange forskellige administrative opgaver på skolen, b. la. betale regninger, indskriver nye elever, tilmelder elever til eksamen mm. Desuden tager jeg mig også af lærer- og forældrehenvendelser. Stensved skole er en meget travl skole, og derfor er der ikke nogle dage der er ens, men det gør også at jeg får en masse udfordringer og som 2. års elev, giver det et godt indtryk af hvordan en almindelig stilling som kontorassistent kan se ud. 

Rasmus, 2.-års elev i Psykiatri og Handicap i Stege
”Efter 7 år i København tænkte jeg, at det var tid til forandring, og jeg flyttede derfor tilbage til Vordingborg. I september 2012 startede jeg som elev i Vordingborg kommune. Jeg skal tilbringe det første år i økonomiafdelingen - det er jeg godt tilfreds med, da jeg synes økonomi er spændende. Jeg er blevet placeret i intern økonomi og er blevet taget vældig godt i mod. Jeg blev fra dag 1 af involveret i de opgaver, der er i afdelingen, så der er altid arbejde til mig. Jeg har mine faste opgaver med afstemning af konti, likviditetsudtræk og lidt postfordeling. Derudover er jeg blevet inddraget og har været på kursus i det nye økonomisystem Opus, som er helt nyt - ikke kun for mig - men også for resten af medarbejderne i kommunen.

Siden november har jeg været udlånt i Kultur & Fritid, da de havde en opgave til mig og derfor er jeg i løbet af ugen nogle dage på rådhuset i Vordingborg, og et par dage i Præstø. Det er rart med forskellige opgaver, da det giver afveksling i hverdagen.”