Spring til indhold

Pleje og omsorg

Det glæder Udvalget for Sundhed, Senior og Ældre, at stort set alle beboere på plejecentrene er vaccineret. Og mange medarbejdere er nu også blevet det.

Beboere, pårørende og bekendte - og alle medarbejdere gives en stor tak for at være kommet godt igennem et år med mange besværligheder og afsavn grundet COVID-19. Et år, hvor vi har fulgt Sundhedsstyrelsens vejledning hver eneste dag.

Sundhedsstyrelsen bekendtgjorde i går, at landets plejecentre ligesom i Vordingborg Kommune kunne undlade at have besøgsrestriktioner.

I Vordingborg Kommune har det længe været muligt at komme på besøg som familie eller bekendte i plejeboligen med overholdelse af afstandskrav, anbefalinger til antal forsamlede og hygiejne.

Det er stadig nødvendigt at være opmærksom på at overholde anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Men vi går mod lysere tider. Og forhåbentlig kan vi inden længe mødes flere - først udendørs og senere indenfor fx i aktivitetscentre.

Besøg skal gennemføres på forsvarlig måde. Både indendørs og på udendørs arealer.

Det skal være muligt at holde 2 meters afstand og anbefalinger om antal, der bør forsamles, er gældende som i det omkringliggende samfund

Læs brev til pårørende og beboere på kommunens plejecentre

___________________________________________________________________________

Der vaccineres så hurtigt det er muligt, og i takt med at vacciner kommer til landet.

Der informeres løbende og hver gang den næste aldersgruppe kan tilbydes vaccination. Det er Statens Serum Institut, der bestemmer rækkefølgen. Den kan ikke ændres.

Alle der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, og på ingen måde kan transportere sig til et vaccinationssted ved egen kraft eller ved andres hjælp tilbydes gratis transport.

Modtagere af hjemmehjælp kontaktes, når det er deres tur. Og der spørges, om der er familie, venner eller naboer, der hjælper med kørsel til vaccinestedet.


Foreløbig er flere aldersgrupper, der ønsker at blive vaccineret blevet det. Og flere er på vej:
De fleste + 85-årige, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp er vaccineret anden gang.
De fleste + 95-årige, der bor i eget hjem, blev vaccineret første gang d. 7. februar.
De fleste 65 til 84- årige, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp er vaccineret første gang i sidste uge.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vaccinationskalender. Vi ved derfor ikke præcis, hvornår det bliver din tur. Det afhænger af, hvornår vaccine kommer til Region Sjælland, og hvilke målgrupper vaccinen er til.

Det er Region Sjælland, som indkalder til vaccination. Læs mere her https://www.regionsjaelland.dk/Sundhed/covid19/vaccine/Sider/saadan-bliver-du-indkaldt-til-vaccination.aspx og se vejledning nederst på siden.

Bestilling af tid til vaccine online
Du bestiller tid via hjemmesiden www.vacciner.dk

• Log på med dit NemId.
• Klik på det grønne felt, ”Bestil tid”.
• Vælg hvilket vaccinationssted, du vil bestille tid på.
• Klik på den dato, du ønsker at bestille tid til.
• Klik på det klokkeslæt, du ønsker at blive vaccineret.
• Gentag bestilling for 2. stik, da vaccinen kræver to stik.
• Bekræft dine tider.
Hvis du oplever, at du ikke kan finde en ledig tid, opfordres du til at prøve igen dagen efter. Der lægges løbende nye tider op, og alle der er blevet inviteret vil få mulighed for at blive vaccineret i den nærmeste tid og fremad mod foråret.

Bestilling af tid uden NemID
Hvis du ikke har NemID, skal du ringe til Corona Callcenter, hvis du bor i Region Sjælland.
Telefon 70 20 42 33, alle dage kl. 9-12 og kl. 13.00-19.30
Læs mere på https://www.regionsjaelland.dk/Sundhed/covid19/vaccine/Sider/tidsbestilling-til-vaccination.aspx

Spørgsmål
Der er mange, der ringer, fordi de bliver i tvivl om de er med på vaccinationslisten og ringer om næste vaccinationstidspunkt. Eller måske fortryder, er blevet indlagt på sygehus eller forhindret af andre årsager på vaccinationsdagen.
Ved spørgsmål kan administrationen i Afdeling for Pleje og Omsorg kontaktes på telefon 55 36 29 30 på hverdage kl. 10 – 12. De tager imod spørgsmål og besvarer eller vender tilbage senere med svar.