Spring til indhold

Hvornår og hvordan får du tilbudt vaccination mod covid-19

Hvor lang tid går der, inden jeg bliver tilbudt vaccination?

Det afhænger af, hvor mange vacciner der leveres til Danmark. Jo flere vacciner, der leveres hver uge, jo hurtigere går det med at få vacciner til Region Sjællands vaccinationscentre.

Sundhedsstyrelsen har fastlagt en rækkefølge for tilbud om vaccination. Rækkefølgen og forventede tidspunkter for vaccination fremgår af vaccinationskalenderen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Vaccination mod COVID-19 vil blive tilbudt til alle danskere over 16 år og er gratis og frivilligt.

Kan jeg ringe og bestille tid til vaccination nu?

Du får besked, når det er din tur – du skal ikke ringe. Du kan IKKE booke en tid, før du er indkaldt. Alle skal nok blive indkaldt efter den prioriterede liste fra Sundhedsstyrelsen.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: Vaccinationskalender

Hvordan får jeg at vide, når det er min tur til at blive vaccineret?

Du modtager en invitation i eBoks sammen med relevant information, herunder hvordan du booker en tid. Ikke-digitale borgere får et brev med posten.

Tidsbooking foregår på én national hjemmeside www.vacciner.dk. Vær opmærksom på, at det nogle gange kan være svært at få en tid, fordi der mangler vacciner. Så må man prøve igen.

Du skal booke tid til begge doser af vaccine på samme tid. Borgere, der skal have hjælp til at booke tider, kan kontakte Region Sjælland på tlf. 70 20 42 22. Telefontid: 9.00 til 12.00 og 13.00 til 19.30 alle dage.

Hvornår er der åbnet vaccinationscentret i Møns Hallerne?

Vaccinationscenteret har åbnet om tirsdagen kl. 10– 16, men der er kun åbent for borger med bestilt vaccinationstid. Der vil snart blive åbnet flere vaccinationscentre i kommunen.

Man har også mulighed for at bestille tid til vaccination i andre kommuner.

Hvor ligger vaccinationscentret i Vordingborg kommune?

Det ligger i Møns Hallerne, Platanvej 40, 4780 Stege.

Vaccinationen foregår i hallen, der vender ud mod parkeringspladsen.

Vaccinerede borgere skal lige efter vaccinationen observeres i 15 min. for evt. allergisk reaktion. Denne del foregår i område i hallen.

Hvordan foregår vaccinationen?

Du skal møde op på vaccinationsstedet så tæt på den bestilte tid som muligt og følge anvisningerne på stedet.

Husk at medbringe mundbind og dit gule sundhedskort. Personalet vil også bære værnemidler. Vaccinationerne foretages altid under lægeligt ansvar, men du vil møde forskellige sundhedspersoner.

Som regel gives vaccinen ind i musklen i overarmen. Der indsprøjtes 0,3 ml vaccine opløst i sterilt saltvand.

Efter vaccinationen skal du vente i nærheden i et kvarters tid, så sundhedspersonalet kan hjælpe dig, hvis du skulle få en allergisk reaktion.

Hvorfor skal jeg blive siddende efter vaccinationen?

I meget sjældne tilfælde kan der forekomme alvorlige bivirkninger efter en vaccination. Yderst sjældent kan reaktionen være akut åndenød og blodtryksfald. Hvis det skulle ske, er sundhedspersonalet altid parate til at starte behandling med det samme. Derfor skal du blive siddende, så sundhedspersonalet kan observere dig i 15 minutter efter vaccinationen.

Hvor kan jeg som borger og medarbejder i Vordingborg Kommune henvende mig, hvis jeg har spørgsmål om vaccination?

Du kan ringe til Pleje og Omsorg på tlf. 55 36 29 30. Der er åbent mandag - fredag kl. 10 - 12.

TIL DIG, SOM HAR MODTAGET EN INDKALDELSE TIL VACCINATION:

Hvis du er over 65 år og får hjælp og pleje fra kommunen: Hvordan bestiller jeg tid til vaccination?

Hvis du selv sørger for transport

Har du selv eller med hjælp af pårørende mulighed for transport til og fra vaccinationscentret, skal du bestille tid på www.vacciner.dk. Her skal du logge på med NemID. Har du ikke NemID, kan du ringe og bestille tid på Region Sjællands Callcenter Tlf. 70 20 42 22 Telefontid: 09.00 til 12.00 og 13.00 til 19.30 alle dage.  Du skal have to vaccinationer med 3-6 ugers mellemrum, og du skal booke tid til begge med det samme.

 Hvis du har brug for hjælp til transport

​Har du ikke selv eller med hjælp af pårørende mulighed for at transportere dig til vaccinationscentret, får du tilbudt kørsel. Du skal ikke selv bestille tid til vaccine, men kontakte Vordingborg Kommune på tlf. 55 36 29 30 hverdage mellem kl. 10.00- 12.00. Så hjælper vi med at bestille tid til vaccination og kørsel.

Det er desværre ikke muligt at tage en pårørende med. Der er dog altid en hjælper med under transporten, som kan hjælpe med ind- og udstigning af bussen osv.

Jeg kan selv transportere mig til vaccination, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal forholde mig?

Du har modtaget et brev med information om, hvordan du kan booke tid. I brevet er også angivet et telefonnummer, som kan benyttes til booking af vaccinationstid.

Der er næsten ingen ledige vaccinationstider – hvad gør jeg?

Da leverancerne af vacciner fortsat er meget ustabile, kan der stadig være ventetid på en vaccinationstid, også selvom du er tilbudt vaccination. Det er Region Sjælland, som lægger vaccinationstider ud på vacciner.dk, ud fra hvor mange der er til rådighed i regionen.

Det bedste, du kan gøre, er at væbne dig med tålmodighed og prøve igen.

Jeg bor sammen med en borger, der er blevet tilbudt vaccination. Kan jeg også blive vaccineret?

Vordingborg Kommune følger den prioriterede rækkefølge for vaccinationer, som er udstukket af Sundhedsstyrelsen.

Derfor kan du ikke blive vaccineret nu, men du vil blive tilbudt vaccination på et senere tidspunkt, når du er i aldersgruppen, som kan tilbydes vaccination iflg. vaccinationskalender .