Spring til indhold

Gode råd om vaccination - Kan du selv, så gør det selv

Der er vacciner til rådighed i Region Sjælland, for dem som er inviteret.

Bestil tid til vaccination på det tidspunkt, hvor du er sikker på, at du kan transportere dig til vaccinationsstedet eller andre fx familie, venner eller bekendte kan hjælpe dig med at blive transporteret.

Hvis du fx er modtager af hjemmehjælp, får forebyggende hjemmebesøg eller er bevilget hjælpemidler, og på ingen måde kan transportere dig eller få hjælp til at transportere dig, kan kommunen hjælpe med transport. Men så skal du ikke selv bestille tid til vaccination. Du skal i stedet orientere Afdelingen for Pleje og Omsorg på hverdage kl. 10 – 12 på 55 36 29 30 om dit navn, adresse og CPR. Så vil afdelingen samle information fra de personer, som har brug for hjælp til transport. Alle vil blive samlet i hold, så de små busser kan køre turen. Afdelingen bestiller vaccination og koordinerer kørslen med Kørselskontoret. Det er for at være sikker på, at der er biler til rådighed til at køre.

Hvis du selv bestiller tid til vaccination og efterfølgende bestiller flextur, kan der opstå situationer, hvor der er mangel på biler. Hvor det desværre er umuligt for Kørselskontoret at hjælpe med kørsel.

De næste nye hold med behov for hjælp til kørsel samles tidligst fra uge 9.

I uge 8 køres for de sidste + 65-årige, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, og mangler enten 2. vaccination eller mangler både 1. og 2. vaccination. Det er Region Sjælland, som indkalder til vaccination. Læs mere og se vejledning nederst på siden.

Bestilling af tid til vaccine online

Du bestiller tid via hjemmesiden www.vacciner.dk.

• Log på med dit NemId.

• Klik på det grønne felt, ”Bestil tid”.

• Vælg hvilket vaccinationssted, du vil bestille tid på.

• Klik på den dato, du ønsker at bestille tid til.

• Klik på det klokkeslæt, du ønsker at blive vaccineret.

• Gentag bestilling for 2. stik, da vaccinen kræver to stik.

Hvis du oplever, at du ikke kan finde en ledig tid, opfordres du til at prøve igen dagen efter. Der lægges løbende nye tider op, og alle der er blevet inviteret vil få mulighed for at blive vaccineret i den nærmeste tid og fremad mod foråret.

Hvis du oplever en teknisk fejl, så du ikke kan bestille online. Så ring og bestil, som hvis du ikke har NemID.

Bestilling af tid uden NemID

Hvis du ikke har NemID, skal du ringe til Corona Callcenter, hvis du bor i Region Sjælland
på Telefon 70 20 42 33, alle dage kl. 9-12 og kl. 13.00-19.30

Der er ventetid. Du skal blive i køen.

Læs mere