Spring til indhold

Bliv Online Befriender!

Fra 1. november 2021 er Online Befriender ikke længere tilgængelig i Vordingborg Kommune.

Online Befriender er en online videoplatform, der understøtter videosamtaler mellem frivillige og brugere, baseret på fælles interesser. Det er let at oprette en profil, og det er enkelt at bruge – hvor og når du vil.

Formålet med Online Befriender er at øge sårbare og ensommes sociale kontakter gennem meningsfulde samtaler, fordi helt almindelige samtaler er noget af det vigtigste for at sikre et godt helbred og et meningsfuldt liv - også for de personer, der er frivillige! Online Befriender har altså fokus på, at samtalerne skal være ligeværdige og almenmenneskelige – og ikke baseret på en ”hjælper og offer”-rollefordeling.

Som frivillig bliver du certificeret gennem e-learning, som klæder dig på til gode samtaler med sårbare mennesker. Materialet kommer blandt andet ind på:

  • Hvordan man vedligeholder samtaler
  • Hvordan man afslutter samtaler på en god og værdig måde
  • Hvordan du undgår at indtage en hjælper-rolle over for brugeren
  • Hvad du kan gøre, hvis samtalen ikke går som ønsket

Som frivillig har du adgang til supervision hos firmaet bag Online Befriender, Connec, hvis du oplever, at samtalerne ikke går godt. Derudover kan du altid komme med forslag til forbedringer eller udvikling af Online Befriender.

Vil du være frivillig? 

Du skal være fyldt 18 år og have adgang til en pc med webcam og mikrofon/højtalere eller en smartphone eller tablet. Du behøver ikke bo i Vordingborg Kommune for at være frivillig. 

Send en mail med dit navn og telefonnummer til bliv-frivillig-vordingborg@connec.dk. Du vil umiddelbart herefter modtage en mail med en voucher-kode og en instruktion i, hvordan du opretter dig som frivillig. Så er du i gang og kan påbegynde den online frivillig-uddannelse. Når du har bestået, er du klar til din første videosamtale som Online Befriender.