Spring til indhold

Rygestop Online

Hvad indeholder kurset?

Generelt om kurset

  1. Det vigtigste ved et rygestop er, at du er motiveret. Du får hjælp og vejledning gennem hele forløbet af specialuddannet rygestopinstruktør.
  • Kurserne er gratis og løber over 7 gange med en varighed på1 1/2 time.

  • Undervisningen foregår online, hvor du er sammen med andre i en lille gruppe på 6-8 personer. 

  • Tilmelding til kurserne er nødvendig, og pladserne tildeles efter først-til-mølle princippet

Fælles rygestopdato
På dette kursus er der fælles rygestop mellem 3. og 4. mødegang. På den måde er der god tid til forberedelse af rygestoppet, da der for mange er en del vaner forbundet med et rygestop. Uanset hvor mange år du har røget, så betyder rygningen noget for dig og for mange er det en tro følgesvend igennem "tykt og tyndt". Når der er travlt og måske er lidt for meget om ørerne. Hvis ting går dig på. Når en arbejdsopgave driller eller når du er sammen med de gode venner og skal hygge eller bruger cigaretten som en belønning efter græsplænen er slået.  Måske kan du genkende nogen af tingene?

 

Mødegang 1-3

På kurset berører vi mange forskellige ting. I starten bruger vi en del tid på at styrke din beslutning og motivation for at gennemføre dit rygestop ved blandt andet at snakke om tidligere rygestoperfaringer - hvad virkede, og hvad kan jeg gøre mere af, samtidig med at vi arbejder med små vaneændringer. Vi aftaler en fælles rygestopdato på holdet og kigger på risikosituationer, hvordan abstinenserne kan håndteres, samt finder ud af hvordan lige præcis dit rygestop skal forløbe, så du er klar til den 1. dag i dit nye røgfrie liv.

Fælles rygestopdato efter 3. mødegang


Mødegang 4-7
Vi arbejder med de konkrete udfordringer, den enkelte deltager sidder med. Vi lægger også et stort fokus på alle de positive ting - for de er der altid - og alt det der virker! Der vil også være fokus på kost og motion i forhold til rygestoppet. Hvad kan du gøre for ikke at tage på i vægt, og hvordan kan motion flettes ind i hverdagen? Det er som ofte små ting, der skal til. Du ved oftest det hele i forvejen.
På de sidste mødegange sætter vi fokus på, hvordan du vedligeholder dit rygestop på længere sigt, og hvordan du trapper ud af nikotinsubstitution. 

Det kræver både vilje og udholdenhed at stoppe med at ryge - men det er indsatsen værd!!

Hvem kan deltage?

Alle der er bosiddende i Vordingborg Kommune kan deltage. 

Vi anbefaler at bruge en pc med lyd og kamera, men en tablet eller telefon kan også bruges. 

Inden kursusstart modtager du et mødelink, som du blot skal trykke på, og så er du inde i mødet. Hvis du ikke har prøvet et online møde før, hjælper vi dig meget gerne i gang og guider dig inden kursets start.

Tilmelding og mere information

Du er altid velkommen til at kontakte Rygestopteamet på tlf. 20 54 23 10 eller rygestop@vordingborg.dk, hvis du vil høre mere om kurset.

Tilmeld dig kurset her