Spring til indhold

Metode og tilgang

Den motiverende samtale

Formålet med motiverende samtaler er at forstærke din motivation for forandring og adfærdsændring. Det er helt centralt, at det er din oplevelse, der er udgangspunktet i samtalen.

Desuden bruger vi motivationssamtalen til at afklare din ambivalens overfor stoffer. I den forbindelse afdækker vi sammen hvilken forskel, der er på den aktuelle adfærd, du har nu, og den ønskede adfærd, som du gerne vil have. Vi taler derfor også om dine barrierer for og ressourcer til at nå målet og din ønskede adfærd.

I Center for Rusmidler anvender vi evidensbaserede metoder som motiverende samtaler, kognitiv metode. Rådgivningen kan også have træk fra andre metodiske tilgange.

Kognitiv metode

Kognitiv metode går ud på at blive mere bevidst om sammenhængen mellem tanker, følelser og handlinger for derigennem at blive i stand til at ændre måden at tænke og handle på.

Screening og monitorering

Vi benytter MapPlan som screeningsredskab. MapPlan er udviklet af Center for Rusmiddelforskning, Århus universitet.

MapPlan skal understøtte en helhedsorienteret afdækning af dine problemer og behov, som skal føre til en plan for dit behandlingsforløb.

Vi anvender Trivsel -og effektmonitoreringsværktøj (TEM), udviklet af Center for Rusmiddelforskning, Århus Universitet for at sikre at dit forløb er til hjælp for dig.