Spring til indhold

Ensomhed med tab af funktioner

I daglig tale forstås ”ensomhed” ofte som det at være uønsket alene - altså at man er alene, selvom man ønsker at være sammen med andre. Man kan imidlertid også føle sig alene, selvom man er sammen med andre. Denne type af ensomhed kan eksempelvis opstå, hvis du har svært ved at høre og derfor har vanskeligt ved at deltage i en samtale, eller hvis du føler, at dem, du taler med, ikke er oprigtigt interesserede eller forstår dine problemer.

Det kan også være helbredsmæssige udfordringer eller funktionsforringelser, der gør, at du ikke deltager i så mange aktiviteter. Det kan f.eks. skyldes dårlige ben, svimmelhed, smerter eller andet. I disse tilfælde kan det være en hjælp at finde nogen at følges med og undersøge mulighederne for kørselstilbud, der kan transportere dig til og fra aktiviteterne.

Hvis du har helbredsmæssige udfordringer, som betyder, at der skal tages ekstra hensyn til dig, kan det være, at du føler dig til besvær, og måske er du bekymret for, at andre skal opleve dit samvær som en byrde. Langt de fleste mennesker vil dog gerne hjælpe andre, som trænger til en ekstra hånd. Sådan har du det sikkert også selv. Derfor er der ofte et væld af muligheder og forskellige tilbud om frivillig hjælp, som kan være værd at overveje, hvis dagligdagen og det sociale liv hæmmes af ens helbredssituation.