Spring til indhold

Vælg fuldkorn

Fisk, og især fed fisk, indeholder bl.a. fiskeolier, selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, og som er svære at få nok af fra andre fødevarer. Når du spiser fisk flere gange om ugen, nedsætter du risikoen for hjerte-kar-sygdomme i forhold til personer, som sjældent spiser fisk.

Spis fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 g fisk om ugen. Heraf ca. 200 g fed fisk som f.eks. laks, ørred, makrel og sild.

Alle former for fisk tæller med - også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

Tips:

  • Spis et stykke rugbrød med sild eller andet fiskepålæg til frokost hver dag.
  • Hvis du spiser tre skiver brød med fiskepålæg, får du ca. 100 g fisk.
  • Vælg fiskeprodukter med Nøglehulsmærket.
  • Sørg for en til to ugentlige fiskedage.
  • Prøv forskellige måder at tilberede og servere fisk på. Du kan f.eks. koge eller stege fisken i kort tid eller bage den i ovnen med grøntsager, krydderurter og krydderier, som du godt kan lide.