Spring til indhold

Alsidig dansk kost

Med en sund og alsidig dansk kost vil det næppe være et problem at få opfyldt dit behov for vitaminer, mineraler og proteiner. Et højt indtag af calcium og D-vitamin menes at kunne mindske din risiko for knogleskørhed, mens fibre og antioxidanter i form af frugt og grønt formodentlig har en effekt mod udvikling af hjertekarsygdomme og visse former for kræft.

Når du skal handle ind, er der hjælp at hente. Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der gør det nemmere at finde de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet, hvor nøglehullet vil være synligt på indpakningen af varen. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre - derfor gør Nøglehullet det nemmere at vælge sundere og bruge kostrådene i hverdagen.

Ud over Nøglehulsmærket findes også Fuldkornsmærket, som bl.a. Fødevarestyrelsen står bag. Fuldkornsmærket fortæller, at en stor del af kornindholdet i produktet er fuldkorn - og mærket findes på brød, mel, morgenmadsprodukter, bag-selv blandinger, pasta og ris. Derudover er der også krav til, hvor meget fedt, sukker, kostfibre og natrium produkterne må indeholde.

Fuldkornsmærket kan således, på samme måde som Nøglehulsmærket, gøre det lettere at købe ind til sund mad og alsidig dansk kost.