Spring til indhold

Træthedssymptomer og overskud

I perioder kan du godt overraskes over ikke at kunne overkomme det samme, som du kunne tidligere. Måske skal du have hjælp fra familie og venner til at være opmærksom på træthedssymptomer, eller måske er du allerede god til at bede om ro eller trække dig tilbage fra f.eks. sociale arrangementer, når du har behov for det.

Træthed kan også fremkomme på grund af sygdom. Du kan f.eks. være træt i forbindelse med en infektionssygdom, hvor træthed er et almindeligt symptom. Dine træthedssymptomer kan også variere alt efter, hvordan din sindstilstand har det, da der både er psykisk betinget træthed og fysisk træthed. Ved f.eks. depressive eller modløse perioder forstærkes trætheden. I perioder kan trætheden ligeledes forstærkes på grund af mangel på mad, væske eller søvn.

Hvis du har været meget aktiv og fået en del motion, kan du føle dig træt, i forbindelse med at aktiviteten er afsluttet og ligeledes om aftenen, når du skal sove. Her er det ofte en behagelig træthed med velvære i kroppen, fordi trætheden er forbundet med den fysiske aktivitet.

Udover at det har nogle helbredsmæssige fordele at være aktiv, kan du efter et godt hvil eller en god nats søvn ofte mærke, at du får mere overskud og energi til at udføre nogle ting, som du måske ikke har haft energi til tidligere.