Spring til indhold

Aktivitetskatalog for +65 årige

Hold krop og hoved i gang!

For at skabe de bedste vilkår for trivsel og livskvalitet i seniorlivet er det vigtigt fortsat at bevæge dig og beskæftige dig med menings fulde aktiviteter. Sundhedsstyrelsen anbefaler du bevæger dig mindst 30 minutter dagligt. Aktiviteten skal være med moderat intensitet og ligge ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter.

Det er en forudsætning at holde muskler, knogler og led vedlige for at opretholde evnen til at klare dagligdagsfunktioner. På den måde kan du styrke kroppens smidighed og balanceevne og derved reducere risikoen for fald. Er du fysisk aktiv mindsker du chancen for at blive ramt af sygdom.

Det er vigtigt at din hverdag er fyldt med lige netop det der giver mening for dig for at opnå livskvalitet. Hvis din hverdag ikke er fyldt med meningsfulde aktiviteter kan det fører til ensomhed og mistrivsel. Seniorer, som oplever ensomhed, har oftest dårligere helbred, og de har også sværere ved at overvinde sygdom end seniorer med stærke sociale relationer.

Find inspiration til aktiviteter af fysisk eller social karakter her.

Fra arbejdsliv til seniorliv. (mænd)
Når arbejdslivet slutter, er det vigtigt at sætte noget andet i stedet, så frirum ikke bliver til tomrum. Der tilbydes et forløb for mænd, hvor formålet er at give dig inspiration og vejledning til, hvad dit seniorliv kan indeholde.

Mænds Fællesskaber
Er du mand +60 og bosiddende i Vordingborg Kommune, har du i Mænds Fællesskaber en unik mulighed for samvær, netværk og masser af aktiviteter – helt uforpligtende og ganske gratis!