Spring til indhold

COVID-19

Autismecenter Storstrøm holder løbende øje med situationen omkring COVID-19 epidemien, og tager passende forholdsregler, baseret på sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Forældre og pårørende til vores beboere og brugere bliver løbende orienteret om vores forholdsregler.

Der er krav om mundbind og Coronapas når man besøger os

Vi er underlagt krav om Coronapas. Vi forventer, at besøgende på vores afdelinger kan fremvise et gyldigt Corona-pas på forlangende. Undtaget er: 

  • Nære pårørende til afdelingens bebeoere/brugere
  • Beboernes advokater, værger, personlige repræsentanter eller lignende
  • Børn under 15
  • Personer, der kan fremvise dokumentation for at være undtaget COVID-19-tests.

Desuden har Epidemikommissionen bestemt, at alle medarbejdere og besøgende over 12 år på sociale tilbud skal bære mundbind eller visir, når de færdes i tilbuddets fællesområder. Beboere og brugere er undtaget, og kravet gælder ikke i beboerens egen lejlighed/værelse. Læs nærmere på Social- og Ældreministeriets hjemmeside.

Det er muligt at besøge vores beboere

Det er som udgangspunkt tilladt for pårørende at besøge beboere på vores afdelinger i deres lejligheder. Der kan være begrænset adgang til bostedernes fællesarealer. 

I visse situationer kan det blive nødvendigt at begrænse adgangen til visse afdelinger. Det kan for eksempel være hvis der opstår et udbrud af COVID-19 på afdelingen, eller hvis vi vurderer at en eller flere beboere er særligt udsatte for smitte. 

Vi opfordrer til at man følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, holder god hygiejne i forbindelse med besøg, og bliver hjemme hvis man er syg. 

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer

Vi følger løbende med i sundhedsmyndighedernes udmeldinger, og tilpasser vores retningslinjer. Alle afdelinger har fokus på at skabe sikre og trykke rammer for beboere, medarbejdere og pårørende. 

Alle afdelinger har derfor taget en række forholdsregler for at sikre god hygiejne, og forhindre smitte.